Sortiu i gaudiu: el retorn de les discoteques
Notícies relacionades
Sortiu i gaudiu: el retorn de les discoteques

Sortiu i gaudiu: guia pel retorn a les discoteques

Repassem què cal tenir present de cara a la reobertura de l’oci nocturn d’aquest divendres 11 de febrer

“Sortiu i gaudiu”. Aquesta ordre, tan senzilla com eloqüent, és la que diu la llegenda que Johan Cruyff va donar als seus jugadors el 20 de maig de 1992, als vestidors del vell Estadi de Wembley. 120 minuts de joc després, el Barça vestit de taronja ben cridaner, alçava la seva primera Copa d’Europa.

Sortiu i gaudiu adquireix aquesta setmana un sentit diferent, trenta anys després d’aquell moment mític pels devots de la causa blaugrana (dels de certa edat, per especificar) gràcies a una notícia molt esperada. No tant com la primera Copa d’Europa, que va tardar dècades, però sí que durant setmanes i mesos. Sortiu i gaudiu, s’aconsellen els cruyffistes de la nit mataronina: sortiu i gaudiu que tornen les discoteques. Enjoy!

Ara va de bo!

La reobertura de l’oci nocturn d’aquesta setmana no ha de ser una més en l’ara sí ara no de tota aquesta pandèmia. No, ara va de bo. D’entrada es reobre per complet, quasi sense mesures. Tan sols l’obligació de dur la mascareta (com a la resta d’interiors) però a diferència d’altres períodes d’obertura no hi haurà limitacions d’aforament ni utilització del passaport Covid. Fa molts mesos (però molts, des de l’estiu del 2020) que no hi ha una reobertura així.


Com serà la reobertura de les discoteques?

 • Sense limitació d’aforament
  Les discoteques i bars musicals poden obrir a totes, al 100% del seu aforament. No hi ha topalls ni limitacions. De retruc d’això en molts casos els sistemes de venda d’entrades anticipades es tornen a reservar per a ocasions especials. Es pot sortir i anar d’un local a l’altre. La nit!
   
 • Sense passaport Covid
  El darrer període, fins abans de Nadal, amb l’oci nocturn obert estava marcat per l’exigència de presentar el certificat Covid. Ara ja no cal. Entre l’òmicron i l’evolució positiva, acreditar que estàs més immunitzat ja no es considera necessari. S’acaba també així amb el tràfic i estraperlo de passaports i codis QR d’altri.
   
 • Sense delimitació d’espais de barra i ball
  Les discoteques, tal i com han estat tota la vida. En el marasme de protocols de reboertura dels darrers mesos s’ha arribat a intentar que es limitessin i aïllessin les zones de ball i de barra, com si no fos tota una art el ballar des de la barra, el no definir-se, etcètera. Ara tota la discoteca és discoteca. Com ha de ser.
   
 • Sense limitacions horàries
  No hi ha limitacions horàries més enllà de les que marquen les llicències. No queda decapitada la nit per darrere i qui pugui i vulgui pot obrir, com a discoteca, fins les sis. Portàvem setmanes amb bars musicals tancant, se suposa si complien, a les tres. Es recupera tram ballable a la nit!
   
 • Amb mascareta
  La Covid no ha desaparegut i la mascareta segueix sent obligatòria en interiors. Portar-la quan no s’estigui bevent és preceptiu i recomanable, encara més amb les ganes de xauxa que hi haurà. Un exercici de responsabilitat personal i col·lectiva que caldrà veure si se segueix amb gaire esforç.

I si tinc Covid o sóc contacte estret?

Sembla sobrer haver-ho de dir, però òbviament si es té Covid, si s’està en període de quarantena o si s’és contacte estret d’algun positiu… és que ni t’has de plantejar anar a la discoteca. Sigues responsable, hi ha més nits que llonganisses. Ja sortiràs quan ho passis. Fes-ho per tu i per la resta de la gent!

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive