Sonates per a flauta a la Setmana de Música Antiga
Sonates per a flauta a la Setmana de Música Antiga

Redacció

Les sonates del mataroní Luis Mison tanquen la Setmana de Música Antiga

Dos concerts per donar el punt i final a l'edició d'enguany de la Setmana de Música Antiga amb l'organista Juan de la Rubia i les sonates del mataroní Luis Misón

CAPGROS BLACKFRIDAY NOVIEMBRE 2023 06


La 41a edició de la Setmana de Música Antiga arriba aquest cap de setmana a la seva recta final, amb dues propostes molt interessants.

En primer lloc, divendres 24 a la nit, la Basílica de Santa Maria serà l’escenari del concert ‘Abans i després de Bach’. L'organista Juan de la Rubia proposa un viatge musical que travessa èpoques i estils, tot gràcies a l'expressivitat de l'orgue Gaietà Estadella, restaurat per Gabriel Blancafort, una joia de l'orgueneria catalana.

Divendres 24, a les 21h a la Basílica de Santa Maria, concert de Juan de la Rubia. Preu: 6 €

El programa és un testimoniatge a la riquesa musical que ens ha precedit i ens acompanya avui. Sense la música de Georg Böhm, segurament Bach no hauria estat el compositor que avui coneixem; és per això que aquest programa li cedeix un espai molt important, on podrem escoltar el seu 'Preludi, fuga i postludi en sol menor', que ens convida a explorar una paleta de sons i textures sorprenentment atemporal.

Tancarà la Setmana, el concert ‘Les sonates sevillanes de Luis Misón (1727-1766)’, en el que es podran sentir  per primer cop aquestes sonates per a flauta del compositor nascut a Mataró Luis Misón (1727-1766). La interpretació anirà a càrrec de Rafel Ruibérriz de Torres, flauta, Isabel Gómez Serranillos, violoncel, i Santiago Sampedro, clavecí.

Dissabte 25, a les 21h a la Capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria, concert 'Les sonates de Luis Misón'.  Preu: 12 €

El 2021, fruit de la casualitat, van ser trobades a l'arxiu particular del Palau de la Comtessa de Lebrija de Sevilla, cinc sonates inèdites per a flauta travessera i baix continu, escrites pel compositor mataroní Luis Misón (1727-1766). A l'Institut Complutense de Ciències Musicals, el sevillà Juan Miguel Illán n’ha realitzat una edició crítica publicada recentment. 

Aquesta troballa és de gran rellevància no només per tractar-se de Luis Misón, considerat “el pare” de la tonadilla escènica i, potser, el millor dels flautistes espanyols de la seva època, sinó també perquè suposa una aportació importantíssima al repertori de música de cambra i, més concretament, al repertori flautístic del segle XVIII, cosa que posa de manifest la necessitat de posar en valor aquesta música que ha estat callada durant segles.

Podeu comprar les entrades clicant aquí.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive