La foguera a Can Maitanquis, amb les Buixes envoltantla
La foguera a Can Maitanquis, amb les Buixes envoltantla

Una sola foguera autoritzada a Mataró aquest Sant Joan

Hi ha fins a 5 revetlles, que poden ser més, a carrers i barris de Mataró i s'espera afluència a baix a mar on no hi haurà restriccions d'aforament de cap mena

El primer Sant Joan amb normalitat des de l’inici de la pandèmia arriba aquest dijous 23, nit de revetlla, amb el format habitual que ja tenia a Mataró una de les nits més especials de l’any. Revetlles veïnals de format petit i mig, una sola foguera (la del Carrer de Sant Joan) i una alerta especial per ni tirar petars ni coets a prop de zones boscoses.

El carrer de Sant Joan i el barri de Peramàs-Esmandies tornaran a ser els punts de màxim interès pel que fa a revetlles, a més de tot el litoral de baix a mar on bars de platja tenen en la nit del 23 la de més concurrència de tot l’any. No hi ha restriccions d’accés de cap tipus a baix a mar.

En total hi ha cinc revetlles autoritzades fins aquest dilluns. Són les dues citades de Peramàs (a la cruïlla d’O’donnell amb Antoni Comas) i del carrer Sant Joan i les dels carrers Torres-García, Sant Ramon i Passatge de la Fragata.


Una sola foguera, l’habitual


La festa del carrer homònim a la celebració compta amb l’única foguera autoritzada, a la zona d’aparcament de Can Maitanquis. La foguera, que s’encén al punt de la mitjanit després de la Baixada de Bruixes i amb tot el ritual de fer-hi voltes i llençar-hi desitjos, serà l’únic foc autoritzat a Mataró, en un any en el que la calor (tot i que la temperatura ha de baixar els propers dies) i l’elevat risc d’incendi fan que s’estigui especialment acotant tant les fogueres com l’encesa de coets i petards.

Màxima protecció a prop de zones boscoses


La Generalitat no autoritza fogueres a menys de 500 metres de zones boscoses a nivell de tot Catalunya. Igualment tampoc s’hi han de llençar coets i petards que puguin derivar en incendis forestals. A Mataró se secunden les recomanacions i instruccions per una revetlla segura.

De pirotècnia se n’està venent a 8 casetes i quatre locals amb permís municipal per fer-ho. S’espera que el mateix dia 23 sigui dia de màxima afluència i cues, en la línia habitual.

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive