La segona pel·lícula sobre Verdaguer s'estrena a Argentona
La segona pel·lícula sobre Verdaguer s'estrena a Argentona

La segona pel·lícula sobre Verdaguer s'estrena a Argentona

El Centre Parroquial d'Argentona acollirà la projecció de Canigó 1883. La llegenda pirinenca de Jacint Verdaguer el dies 23 i 25 de febrer.

El Centre Parroquial d'Argentona programa doble projecció de "Canigó 1883: La llegenda pirinenca de Jacint Verdaguer" els propers dies 23 i 25 de febrer. Dirigida per Albert Naudín, aquesta pel·lícula ens transporta a la vessant excursionista del poeta Jacint Verdaguer, una font d'inspiració vital per al seu poema èpic "Canigó". Lluís Soler, Santi Pocino, Sílvia Bel i Xavier Boada lideren un repartiment que captura la màgia dels Pirineus i la fascinació dels viatges de Verdaguer.

"Canigó 1883" és la segona part d'un díptic iniciat amb "Maleïda 1882", explorant les aventures del poeta pels Pirineus durant els estius d'aquells anys, que van donar origen al seu poema més estimat. Diferent de la seva predecessora, aquesta pel·lícula pren l'enfocament de la ficció per narrar la història. Lluís Soler, un expert en la vida de Verdaguer, torna a encarnar-lo, acompanyat per Santi Pocino com el jove Verdaguer, Sílvia Bel com la fada Flordeneu i Xavier Boada com Jaume Collell, l'amic íntim del poeta.

Després del seu exitós estrena al Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló, "Canigó 1883" ha captivat públics a diverses ciutats com Barcelona, Manresa, Andorra la Vella, Vielha, La Garriga, Terrassa, Lleida, Vic i Olot. Amb les projeccions que es continuaran actualitzant, aquesta pel·lícula promet transportar els espectadors a través dels magnífics paisatges pirinencs i la poesia de Verdaguer. Una cita imperdible per als amants del cinema i la cultura catalana.

Un Verdaguer 'masegat per la vida'

El director Albert Naudín presenta el film documental 'Canigó 1883'. Lluís Soler es posa a la pell del poeta Jacint Verdaguer, un personatge "masegat per la vida" després de passar moments molt durs. En una entrevista a l'ACN, Soler ha reivindicat la importància de l'obra i ha assegurat que "si fóssim un país normal estaríem parlant d'un heroi". "El seu rerefons és molt potent i ho demostra la projecció que va aconseguir. Si parléssim d'ara, a les xarxes tindria milions de seguidors", ha afegit. Precisament, l'objectiu del director Albert Naudín és explicar el moment creatiu que viu Verdaguer abans de gestar el gran poema èpic. En la pel·lícula s'explica la travessa que va fer pels Pirineus -des del Vallespir fins a la Vall d'Aran- i que és la gènesi de Canigó 

La història que s'explica a la pel·lícula comença l’any 1883, al massís del Canigó. Verdaguer amb 38 anys, acompanyat d’un pastor, s’enfilen per la xemeneia del puig de Balaig, el cim més alt del Canigó. Ho explica i recorda el mateix Verdaguer de 56 anys uns anys després, el 1901.  

Els dos homes grimpen i assoleixen el cim. Des de dalt, Verdaguer contempla el paisatge i se li revela la idea del protagonista del poema que està escrivint, Canigó, un cavaller de l’època medieval, de nom Gentil, que és corprès per una fada del Canigó amb poders d’encanteri. Aquesta el sedueix i se l’endú en una carrossa voladora estirada per un estol de daines. Aquesta carrossa farà una volta pel Pirineu, del Canigó al cim de la Maleïda i, un cop allí, tornarà pel vessant nord dels Pirineus, tot plegat en un context bèl·lic entre sarraïns i cristians. 

Un dels grans problemes que s'han trobat amb el rodatge ha estat el paisatge. "La pel·lícula s'ha de gravar en una època molt concreta de l'any en què necessitem un Pirineu estival que ja no existeix", ha lamentat el director, Albert Naudín. "Això ha fet que el nostre temps de rodatge hagi estat molt curt i portem dos anys filmant", ha explicat. "Ara són tres setmanes de bojos rodant cada dia amb una mobilitat exagerada per intentar trobar un Pirineu que ja no existeix, amb congestes de neu que ja no hi són i en què hi feia més fred. Volem ser fidels a l'època de Verdaguer", ha afegit Naudín a l'ACN. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive