Sants li agafa el relleu a la Festa Major de Gràcia
Sants li agafa el relleu a la Festa Major de Gràcia

Capgròs.com - ACN

Sants li agafa el relleu a la Festa Major de Gràcia

Els veïns del barri de Sants ultimem els decorats dels carrers: “No hi ha pandèmia i la gent té ganes de festa”

Els veïns del barri de Sants ultimem aquest dijous els decorats dels carrers a 48 hores de l’inici de la Festa Major d’enguany, una de les més esperades després que l’any passat es reduís la festa de 8 a 5 dies per la pandèmia i que s’anul·lés l’any 2020. “No hi ha pandèmia i la gent té ganes de festa i sortir”, assegura José Antonio Moreno, veí del carrer d’Alcolea ('de Dalt'). Els veïns, però, viuen pendents de la pluja, ja que els forts ruixats d’aquests dimecres van malmetre algun dels decorats dels carrers com les bigues de plàstic i paper del carrer Alcolea 'de Baix'. La Festa Major arrenca aquest dissabte a la tarda amb els balls i lluïments de les colles de cultura popular i el pregó a càrrec de l’informàtic Elies Campo.

Les festes de Sants s'encavalquen amb el final de les de Gràcia com les dues grans cites festives de l'agost a Barcelona. 

Els veïns del carrer Alcolea de Dalt penjaven aquest mati els guarnits. La decoració dels 180 metres de carrer fa referència a la nau Apolo 11 i “tot el material és reciclat amb plàstic, cartró, ampolles, paper, cola i pintura”, diu Moreno. “I mans!”, afegeix la Mari, de 94 anys, veïna d’Alcolea de Dalt, que porta tota la vida treballant a les festes del barri i en la preparació dels guarnits.

Moreno assegura que porten treballant en els guarnits durant 365 dies: “S’acaba una festa i ja comencem l’altra”. La decoració d’enguany sobre Apolo 11 constarà d’un coet de 12 metres, de planetes i estrelles.

Preparant els guarnits

Preparant els guarnits

 

Alcolea de Baix

El carrer Alcolea de Baix dedica la decoració a una biblioteca descoberta al futur. Durant segles la biblioteca hauria quedat perduda i amagada i seria descoberta l’any 3125. “Suposem que en aquell moment no hi haurà llibres i la gent del 3125 no sabrà que és un biblioteca”, explica Marta Turull, responsable dels guarnits. La idea es muntar un edifici en ruïnes amb bigues, algunes trencades, tornados de fulles i portalades amb columnes amb llibres, taules i estanteries del segle XXI.

Part del decorat ha quedat malmès pels forts ruixats d’aquest dimecres a Barcelona. “Vam penjar mig sostre i com les bigues són de garrafes i estam empaperades es va destruir per la pluja”, apunta Turull.

Al carrer Guadiana van haver de retirar els decorats aquest dimecres quan va començar a ploure. Els guarnits estan dedicats a la volta al món en 8 dies.

Inici de la festa

La Festa Major de Sants arrenca aquest dissabte per la tarda amb els balls i lluïments de les colles de cultura popular i el pregó a càrrec de l’informàtic Elies Campo.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive