Pessebre Vivent de Sant Vicenç de Montalt
Pessebre Vivent de Sant Vicenç de Montalt

Redacció

El pessebre, més viu que mai a Sant Vicenç de Montalt

Els entorns de l'església de Sant Vicenç seran l'escenari d'una nova edició del Pessebre Vivent, que es podrà veure els dies 24, 25 i 26 de desembre

patrocini GEMA  Nadal  05 (1)


La parròquia de Sant Vicenç en col·laboració amb l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, organitza una nova edició del Pessebre Vivent. Des de la nit de Nadal i fins al dia de Sant Esteve es faran 3 representacions que escenificaran passatges bíblics.

Aquest Nadal, Sant Vicenç de Montalt presenta de nou un Pessebre Vivent, que vol reviure el naixement de Jesús de Natzaret en la pell d’un grup de voluntaris i voluntàries, que escenificaran passatges bíblics com l’anunci de l’Àngel a la Verge, els pastors, o el Naixement a la cova, entre diferents mostres d’oficis artesanals i tradicions nadalenques.

El Pessebre Vivent santvicentí es representa en un entorn històric, al voltant de l’església, que data de finals del segle XVI. Es tracta d’un edifici d’estil gòtic tardà. Destaca el campanar de torre quadrada i fortificacions i elements de defensa presents a la façana principal. La portalada, d’estil plenament renaixentista (1598), és obra de Pierre Balquer i està coronada amb un frontó triangular sobre columnes estriades. De la  guerra civil espanyola (1936-1939) s’hi conserva, incrustada a la façana del campanar, una bomba que no va arribar a esclatar.

El primer pessebre vivent del Maresme

El primer pessebre vivent del Maresme, va ser representat per primera vegada a l’església gòtica Sant Vicenç el 14 de desembre del 1963. Es va considerar del màxim interès pels centenars d’espectadors que es van traslladar des de la Ciutat Comtal, de diversos llocs del Maresme i d’altres comarques. Tots els mitjans de comunicació van difondre l’esdeveniment. La premsa de Barcelona va fer-se ressò de Sant Vicenç de Montalt. El nom de la vila va aparèixer a les capçaleres de les principals publicacions i mitjans audiovisuals.

 Horaris del Pessebre Vivent

 • 24 de desembre, de 23.15 a 23.45 h
 • 25 de desembre, de 18.30 a 19.30 h
 • 26 de desembre, de 18:30 a 19:30 h

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive