Una imatge de l'exposició.
Una imatge de l'exposició.

Redacció

Últims dies per visitar Nova Pantalla, exposició sobre el videojoc català

L'exposició vol posar en valor tots els satèl·lits que giren al voltant de l’univers videojoc: l’entreteniment, naturalment, però també la creació artística, l’economia i les finances

El Palau Robert acull fins el proper 4 de setembre l’exposició ‘Nova pantalla. El videojoc a Catalunya’. La mostra té per objectiu posar en valor “tots els satèl·lits” que giren al voltant de l’univers videojoc: l’entreteniment, la creació artística, l’economia, els estudis universitaris i els cicles formatius, la indústria i la tecnologia. Es tracta de la primera gran exposició que es fa dedicada a la indústria del videojoc catalana i presenta el procés de creació darrera d’un videojoc, els seus perfils professionals i repassa les grans produccions d’èxit internacional que s’han fet per estudis catalans. La mostra compta amb instal·lacions immersives, continguts interactius i jocs des d’una vessant divulgativa i lúdica.

L'exposició vol reivindicar el videojoc com a “artefacte cultural d’interès artístic”. Per això, la mostra ofereix vídeos immersius creats per l’ocasió que introdueixen el visitant dins el videojoc. L’exposició respon a qüestions com perquè Barcelona és una de les grans capitals del videojoc mòbil, planteja una radiografia actual del sector català i el presenta com un “fet social genera tota una comunitat al seu voltant”. Comissariada per Joan B. Galí, Albert García López i Marc Angrill Jordà, aborda les diferents manifestacions del diàleg entre els videojugadors, com poden ser els mitjans de comunicació, els creadors de contingut, les fires i les xarxes socials.

1 1414141188
 

Donar a conèixer el talent català

En declaracions a l’ACN, un dels comissaris Joan B Galí explicava que la indústria del videojoc catalana és “bastant desconeguda” perquè les empreses es dirigeixen a un públic global i poden “passar per alt el seu entorn més proper”. Per això, l’exposició ha volgut traslladar la tasca i el talent dels professionals del sector català. A través d’eines interactives i immersives, els comissaris han buscat que el visitant es submergeixi en els videojocs catalans. Una de les propostes estrella és una sala immersiva. Es tracta d’una espai ple de miralls on es projecten una selecció de vídeojocs visualment i auditivament “interessants”. “Amb els efectes de reflexió es crea un espai espectacular”, ha comentat Galí.

Per la seva banda, el comissari Marc Angrill va reivindicar que el recorregut a l’exposició vol trencar “estereotips” i que la proposta va dirigida a un públic general independentment de si son aficionats o no als videojocs. Angrill ha apuntat que esperen que la iniciativa ajudi a incrementar el reconeixement local cap al sector.

A Catalunya hi ha 167 estudis de videojocs que donen feina a 3.381 professionals. Amb una facturació anual que ronda els 500 MEUR, la indústria catalana del videojoc lidera el sector a l’Estat i s’ha convertit en un dels territoris “capdavanters” d’Europa.

Visita sense cita prèvia

  • De dilluns a dissabte, de 9 a 20 h
  • Diumenges i festius, de 9 a 14:30 h
  • No cal fer reserva prèvia

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive