Nova Pantalla, l'exposició que mostra el 'boom' del videojoc català
Nova Pantalla, l'exposició que mostra el 'boom' del videojoc català

Nova Pantalla, l'exposició que mostra el 'boom' del videojoc català

Girona acull una exposició que va debutar a Barcelona i que et col·loca dins d'un món fascinant.

L'exposició Nova Pantalla arriba a Girona per aconseguir que el món dels videojocs fets a Catalunya ocupi un lloc destacat a l’escena cultural del país. Situada a la primera planta del Modern, aquesta exposició promet una experiència única que submergeix els visitants dins de l’univers català del videojoc. Dividida en tres espais, Nova Pantalla ofereix una visió profunda dels processos de creació artístics i tecnològics que es troben darrere la producció d’un videojoc. A través d’instal·lacions immersives, els assistents poden explorar diferents àmbits com l’art visual, disseny de joc, animació, programació, i l’escriptura de guions.

El videojoc, una expressió cultural

L’exposició té l'ambició de mostrar molt més que el món lúdic del videojoc. Des de la creació artística fins als aspectes econòmics, universitaris, industrials i socioculturals, "Nova Pantalla" es presenta com una finestra oberta a tots els satèl·lits que graviten al voltant de l’univers videojoc. Un dels grans objectius de l’exposició és destacar la influència i el talent dels estudis catalans en la indústria global del videojoc. Què ha convertit Barcelona en una capital mundial del videojoc per mòbil? Aquesta i moltes altres preguntes troben la seva resposta dins de l’exposició.

Més enllà d’una simple forma d’entreteniment, Nova Pantalla defensa la idea del videojoc com una forma d’art. Una prova d’això és un vídeo immersiu creat específicament per a l’exposició que introdueix els espectadors dins dels jocs.

També es fa ressò del diàleg constant entre jugadors, mitjans de comunicació, creadors de contingut, i la presència dels jocs en fires i xarxes socials.

On i quan:

  • Al Modern (Google Maps)
  • De dilluns a divendres de 10 a 14h i de 15.30h a 19.30h
  • Caps de setmana de 16h a 20h
4 1414141188
 

Els comissaris de l'exposició

Joan B. Galí, Terrassa, 1992. Periodista especialitzat en comunicació cultural, fundador de digitals com Atzucac.cat o Lúdica.cat. Graduat en Periodisme i màster en Estudis Comparatius de Literatura, Art i Pensament. Actualment, es dedica a la comunicació en el sector teatral. Ha treballat també en mitjans com El Nacional i El Periódico.

Albert García López, Barcelona, 1983. Periodista especialitzat en videojocs des de 2002. Actualment, col·labora a La Vanguardia, al 'Generació Digital' d'iCat FM i a 'El Món' a RAC 1. Graduat en Periodisme i màster en Emprenedoria digital. Fundador del portal Eurogamer.es i dels podcasts 'Reload' i 'Replay'. També és professor d’Història dels videojocs als graus universitaris d’Enti-UB.

Marc Angrill Jordà, Barcelona, 1992. Periodista especialitzat en videojocs i projectes culturals i de recerca. Director i fundador de la revista catalana de videojocs Lúdica. Treballa al departament de comunicació de l'Institut Barcelona d'Estudis Internacionals. Graduat en Comunicació Audiovisual i Màster en Periodisme Cultural.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive