Un dels millors jardins mediterranis, a mitja hora de casa
Un dels millors jardins mediterranis, a mitja hora de casa

Un dels millors jardins mediterranis, a mitja hora de casa

El Jardí Botànic Marimurtra, a Blanes, és un paradís natural per visitar, que brilla especialment ara a la primavera

Gaudir de la natura, de forma natural i genuïna. Així de senzill i alhora, sovint, tan inaccessible. La primavera és l’esclat de la vida, el temps floral, la millor època de l’any. Espècies, plantes, arbustos… també els seus ocells i insectes. L’any desperta de la letargia hivernal i l’espectacle és sensacional i el podem veure aquí al costat de casa. Avui parlarem d’un dels millors jardins botànics de la riba mediterrània. I el tenim aquí mateix, al costat de casa.

Marimurtra és un nom curiós i complicat de dir però després de passejar pel petit paradís natural que s’anomena així, memoritzes el nom fins l’eternitat. Marimurtra és com es coneix el Jardí Botànic de la Costa Brava un espai delimitat que podem conèixer només pagant una entrada de set euros i que ens espera amb un encanteri natural captivador, tanmateix com si fóssim en una dimensió diferent. En un conte de fades i natura.

Marimurtra és l’exemple de com sovint el patrimoni va molt més enllà dels grans monuments preponderants. Aquest jardí és un altre tipus de patrimoni: sembla el bíblic jardí de l'Edèn: un desplegament botànic, paisatgístic i humà. Sí, també humà. Els qui passegen, feinegen o descobreixen Marimurtra pot semblar que levitin, semblen totalment acompassats i en pau amb el desplegament natural que els envolta. Un espai ideal.

Una visita brutal


Espai de coneixement i pau

Amb més de 4.000 espècies de cinc continents diferents, Marimurtra acull famílies, escoles i visitants d’arreu del món amb l’objectiu de donar a conèixer la botànica, la ciència i els meravellosos paisatges de la Costa Brava, així com la història de Carl Faust, el fundador de Marimurtra.

Per la canalla, que potser no queda tan aclaparada de bellesa botànica i paisatgística com els pares, el seu gran reclam també és la gran família d’ocells i insectes que conviuen i nodreixen de les plantes. La visita és altament educativa, perquè s’hi comprèn com el Jardí aprofita els recursos naturals per alimentar aquesta gran comunitat, gràcies a les gallines, l’horta ecològica, l’hotel d’insectes o els nius dels ocells. Una manera pràctica de conèixer que en la natura cada element té una funció, i des de Marimurtra, es treballa per intentar no alterar aquesta cadena. Per això cada cop s’empren més mètodes i recursos sostenibles i ecològics.

escales epicur opt1 copia

Un espectacle únic a la primavera. Foto: Marimurtra

Espais preciosos


La diversitat d’espècies i espais a Marimurtra permeten al visitant viatjar pel món gràcies al bosc musical de bambús de l’Orient, les àrides extensions d’Amèrica, racons d’Austràlia o la pèrgola selvàtica entre d’altres.

També hi ha el ‘Templet de Linné’ que encara que no ho sembli, no és un artilugi pensat només per instagramers ensucrats. Som davant d’un dels monuments arquitectònics més singulars del Jardí. Sens dubte, un dels racons més icònics de la Costa Brava, amb una arquitectura romàntica i una exclusiva ubicació a la primera cala de la Costa Brava, Sa Forcanera. Expliquen des de Marimurtra que “les escales d’Epicur són les que condueixen al Templet, i a la primavera, són les encarregades de deixar sense alè a tothom que les baixa”. Durant només 3 setmanes a l’any, la planta de de les escales tenyeix de rosa tot el paisatge, un dels moments més esperats de l’any”.

Marimurtra va ser creat per Carl Faust (1874-1952), un home apassionat per les ciències naturals que va dedicar el seu esforç i patrimoni a la realització del seu somni. L’equip del Jardí treballa per mantenir viva l’obra de Carl Faust, i cada visitant de Marimurtra esta col·laborant amb la seva entrada en la conservació d’aquest espai, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. I tot això a un cop de cotxe i també accesible en tren.

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive