El Mercat Medieval de Vic, amb més parades que mai
El Mercat Medieval de Vic, amb més parades que mai

El Mercat Medieval de Vic, amb més parades que mai

El Mercat Medieval de Vic incorpora dos nous espais al centre de la ciutat on espera rebre unes 275.000 persones del 6 al 10 de desembre

CAPGROS BLACKFRIDAY NOVIEMBRE 2023 06
 

Milers de persones tornaran a recórrer els carrers del casc antic de Vic del 6 al 10 de desembre en una nova edició del Mercat Medieval. Enguany hi haurà 411 parades, la xifra més alta de la història, un 8% més que l'edició anterior. La regidora de Fires i Mercats, Bet Piella, ha explicat que aquest creixement ha estat possible gràcies a la incorporació de dos nous trams a les rambles del Bisbat i dels Montcada. Piella també ha destacat que l'any passat el mercat va suposar un impacte de 29,3 milions, dels quals 6,5 milions van anar directament a l'economia local. La regidora ha dit que les xifres els avalen per seguir apostant pel model actual. El Medieval és el certamen més multitudinari de la ciutat i s'espera rebre 275.000 visitants.   

Més de 400 artesans, taverners i firaires seran a Vic del 6 a l'10 de desembre en una nova edició del Mercat Medieval. La majoria venen de Catalunya i de l'Estat, però també n'hi haurà de França i  Portugal, amb l'objectiu d'acostar als visitants tot tipus de productes, ja estiguin relacionats amb l'alimentació, les herbes, l'artesania, la decoració, la joieria, la cosmètica natural, la roba o els productes gastronòmics, com ara embotits i conserves. Com cada any, també hi haurà demostracions d'arquers medievals i passacarrers i demostracions dels oficis més destacats de l'època.

  • Com ja és habitual, l'oferta de menjar i tavernes es concentrarà en quatre zones diferenciades.
Una parada de menjar al Mercat Medieval de Vic. Foto: ACN
Una parada de menjar al Mercat Medieval de Vic. Foto: ACN

 

La regidora de Fires i Mercats, Bet Piella, ha explicat que enguany les dates en què s'escau el Mercat Medieval faran que sigui un mercat "llarg", amb gran afluència, i ha aprofitat per demanar "paciència" als ciutadans. "Fem les fires perquè tinguin un impacte a la ciutat i aquesta és la que més en té", ha assenyalat. I ha afegit que "val la pena capgirar la ciutat per tot allò que acaba repercutint". Piella ha destacat que el medieval de Vic és un dels mercats més ben posicionats de tot l'estat, i molts paradistes volen ser-hi presents. Malgrat que enguany el nombre de parades ha crescut, la regidora ha explicat que han hagut de denegar moltes sol·licituds. Piella creu que la dimensió del mercat és assumible per a una ciutat com Vic i es mostra satisfeta amb el model que té actualment.

Qui no vol una llonganissa quan va a Vic? Foto: ACN
Qui no vol una llonganissa quan va a Vic? Foto: ACN

Un dels motius que avalen aquest model precisament són les xifres que van resultar de l'estudi d'impacte econòmic que es va realitzar l'any passat. En total el mercat va generar un impacte de 29,3 milions, dels quals 6,5 milions van tenir un trasllat directe a l'economia local. També ha destacat els 250 llocs de treball a temps complet que es van generar. De cada euro invertit en la fira, el retorn en van ser 127. A més, Piella també ha destacat que cada visitant es va gastar de mitjana 81 euros. De totes les fires que organitza l'Ajuntament de Vic es tracta de l'única que no és deficitària en termes estrictament econòmics.
 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive