Un dels grans clàssics: la Fira de l'Avet d'Espinelves
Un dels grans clàssics: la Fira de l'Avet d'Espinelves

Capgròs.com - ACN

Un dels grans clàssics: la Fira de l'Avet d'Espinelves

Espinelves manté el centenar de parades per la 41a Fira de l'Avet, deu de les quals seran d'arbres de Nadal entre el 3 i l'11 de desembre

Espinelves ja es prepara per celebrar la 41a Fira de l'Avet, un dels reclams turístics més importants d'Osona per aquestes dates. Després d'un any que no es va poder celebrar per la pandèmia i l'any passat que es va fer amb restriccions, aquest any la fira recupera la normalitat i mantindrà el nombre de parades que en altres edicions, un centenar. D'aquestes, deu seran d'arbres de Nadal. Entre les novetats la creació d'una figura de caganer amb la mascota de la fira, un arbre de Nadal.  

La previsió de vendes se situa normalment entre els 5.000 i 6.000 exemplars i durant els nou dies de fira s'espera una afluència de 100.000 persones

A partir de dissabte 

La 41a edició de la Fira de l'Avet d'Espinelves arrencarà el pròxim 3 de desembre i es donarà pas a una de les fires més tradicionals del calendari nadalenc. Entre les novetats d'enguany hi ha uns tallers de cultura i tradició catalanes gratuïts per a infants i també diversos jocs de fusta gegants a l'aire lliure. També hi haurà una cantada de nadales amb vuit corals barcelonines convidades dirigides per Miguel Ángel Arias Soler. D'altra banda, aquesta edició també recupera les tres exposicions que s'oferien normalment, i que l'any passat es van reduir per evitar aglomeracions.

El bon avet català a Espinelves s'ha de comprar
El bon avet català a Espinelves s'ha de comprar


Com ja és habitual, durant el pont de la Puríssima és quan Espinelves espera més afluència de visitants, ja que la fira coincideix amb el Mercat Medieval de Vic. 

La fira va néixer l'any 1981 de la mà d'un grup de joves del municipi amb la intenció de recollir diners per fer activitats al poble. Des de llavors, ha anat creixent en nombre de parades, fins arribar al centenar, i també en nombre de visitants fins a convertir-se en una de les fires de Nadal més concorregudes de Catalunya. Només s'ha deixat de celebrar en una ocasió, l'any 2020 per culpa de la pandèmia.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive