La Fira arriba a Mataró amb nova nòria i més hores de descomptes
La Fira arriba a Mataró amb nova nòria i més hores de descomptes

La Fira arriba a Mataró amb nova nòria i més hores de descomptes

El Parc Central Nou acull la Fira d’Atraccions de Mataró, una de les cinc més importants de Barcelona, a més de la Fireta de Primavera i la zona de bars al Parc Vell

Els mataronins ja somriuen quan van i venen pel Camí de la Geganta i miren a la banda de muntanya. El Parc Central Nou veu créixer les siluetes més esperades de l’any, les de les atraccions de la Fira que anualment, quan arriba la Segona Pasqua, fan les delícies de milers i milers de persones. A Mataró no hi ha Pentacosta, ni Pasqua Granada… a Mataró fem la Fira. I comença aquest divendres 17.

 • El Parc Central Nou acollirà des del divendres 17 de juny fins al 26 de maig la fira d’atraccions.
 • El Parc Central Vell torna a ser l’escenari gastronòmic on degustar delícies com el tradicional entrepà de bacallà.
 • La Fireta de Primavera, històricament coneguda com ‘els hippies’, és la tercera pota d’aquesta ocasió subratllada al calendari.

Una nova nòria, el gran al·licient

La Fira de Mataró té la característica de ser sempre exactament la mateixa i alhora cada any s’hi va a la recerca d’alguna novetat. La d’aquest 2024 no serà difícil de veure, és el retorn de la nòria i d’una de nova, de 30 metres d’alçada. Qui s’enfili tindrà una vista privilegiada sobre tota la ciutat. 

Fira atraccions 2021. Foto: R.Gallofré
Fira atraccions 2021. Foto: R.Gallofré

La Fira s’instal·larà, juntament amb la Fireta de Primavera, en una superfície de 9.000 metres quadrats del Parc Central de Mataró. Amb 125 atraccions i casetes, entre les que destaca com a novetat una nova nòria a banda de les clàssiques com el Látigo, el pop, la granota, els aneguets, el tren de la bruixa o les pistes d’autos de xoc.

La de Mataró és una de les cinc fires més importants que se celebren a Catalunya

La fira d’atraccions estarà oberta divendres, dissabtes i vigílies de festius fins a les 2 h, el dilluns festiu fins a mitjanit i, la resta de dies, fins a les 23 h. A les tardes obrirà a partir de les 16.30 h i els caps de setmana i festius també estarà oberta al matí d’11 a 14 h.


Més dies de descomptes a les atraccions


Una altra de les novetats d’aquest any és l’ampliació dels dies de descomptes a les atraccions. Amb la voluntat que la ciutadania pugui beneficiar-se durant més dies de preus reduïts el 21, 22 i 23 de maig durant les franges horàries de 16.30 a 19.30 h s’aplicaran descomptes del 50% en el preu dels tiquets de les atraccions  de manera que tindran preus de 2  i  2’5 euros. En algunes atraccions el descompte serà superior al 50%.

Aquesta iniciativa és una prova pilot a nivell de Catalunya i s’emmarca en el conveni de col·laboració que signen anualment l’Ajuntament de Mataró i el Gremi d’Industrials Firaires de Barcelona i Província per organitzar la Fira d’Atraccions. 

Fira d'atraccions de Mataró. Foto: R.Gallofré
Fira d'atraccions de Mataró. Foto: R.Gallofré

Fira Inclusiva


Dimecres 22 de maig, durant el matí, de 10.30 a 12.30 h, la fira d’atraccions obrirà en exclusiva perquè els infants i joves amb diversitat funcional de les escoles d’educació especial i centres especials de treball de Mataró puguin gaudir d’una jornada de fira adaptada a les seves necessitats. Els centres participants són l’escola Les Aigües, l’escola l’Arboç i el Centre Especial de Treball CEO de la Fundació Maresme.

A més, s’amplia la jornada sense música i sorolls, que enguany serà els dissabtes 18 i 25 de maig de 12 a 13 h i durant la qual les atraccions funcionaran sense estímuls sonors ni visuals amb la finalitat que les persones amb hipersensibilitat sensorial, auditiva i/o visual puguin gaudir de la fira.

Fireta de Primavera

La Fireta de Primavera, ubicada al passeig de la Ciutadania del Parc Central, aplega 26 expositors, amb una variada oferta d’artesania i articles de regal.


Zona de bars i actuacions musicals


Els bars i restaurants estaran instal·lats a la plaça d’Honorat Vilamanyà i Serrat, a l’interior de l’antic Parc Central. Hi haurà vuit bars i restaurants, amb una oferta gastronòmica molt variada que obriran els divendres, dissabtes i vigílies de festius fins a les 2 de la matinada, i la resta de dies fins a la mitjanit. Els caps de setmana obriran a partir de les 11 h.

 • Aquest any a la programació musical es mantenen les tradicionals havaneres amb el grup Barca de Mitjana el dimecres 22 de maig, a la pista central.
 • Dilluns 20 de maig sonarà de Jazz&Fusion Quartet amb Pau Aguilar, Oriol Roquer,  Xabi Oró i Enric Serras. Dimarts 21 de maig sentirem Sr. Roberto Rock.
 • Dijous 23 de maig serà el torn del duet format per Maria Lamata & Armando.

Aquests concerts se celebraran a l’escenari de Bacallà Barbena, promotors d’aquestes actuacions.


Mobilitat, afectacions al trànsit i protecció civil


Els aparcaments públics de la plaça de Granollers i del Camí de la Geganta allargaran els seus horaris per adaptar-se a la Fira.

Els dies en què es preveu més afluència de públic, els festius i vigílies de festiu, si cal i és necessari quedarà tallat al trànsit el tram de l’avinguda del Corregiment de Mataró, entre la plaça d’Espanya i la ronda de Mossén Jacint Verdaguer, sense afectar la sortida de vehicles de l’aparcament.

 • Les fires disposen d’un punt d’assistència sanitària que estarà ubicat a l’espai sobre l’oficina de fires.  
 • La Fira està organitzada pel Servei de Promoció de Ciutat i Comerç de l'Ajuntament de Mataró i el Gremi d’Industrials Firaires de Barcelona i província.

Arxivat a:

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive