Lightyear.
Lightyear.

Fins a l'infinit... Lightyear arriba als cinemes

La història que suposa l'origen de la joguina Buzz Lightyear es presenta als cinemes com a spin-off de la saga Toy Story.

Fins a l'infinit... I més enllà! Toy Story no només va ser una pel·lícula pionera en el camp de l'animació, sinó que és una de les sagues més estimades per petits i grans al llarg de les seves quatre entregues (cadascú té la seva preferida). Aquest divendres, 17 de juny, s'estrena Lightyear, un spin-off protagonitzat per un dels icones de la saga de Disney que vol fer les delícies dels menuts i tirar de nostàlgia pels que ja som pares i mares.

Aquesta és la història de l’origen d’en Buzz Lightyear, l’heroi que va inspirar la joguina co-protagonista de la pel·lícula ‘Toy Story’. Quina pel·lícula va veure l’Andy, protagonista de ‘Toy Story’ per desitjar tenir en Buzz Lightyear? Sota aquesta premissa s’ha plantejat el llargmetratge. La pel·lícula arriba doblada en català.

El film ha estat notícia els darrers dies després que la seva estrena s’hagi prohibit en una quinzena de països perquè Disney va rebutjar eliminar una escena amb un petó d’una parella de dones.

L'últim tràiler abans de l'estrena
 

'Nosotros no nos mataremos con pistolas'

Nova comèdia dramàtica de Maria Ripoll, protagonitzada per Ingrid García Jonsson, Elena Martín, Joe Manjón. En un poble que es prepara per celebrar la festa major, la Blanca vol que la seva primera paella surti perfecta. Vindran els amics de tota la vida després d'uns anys sense veure's, i quan tots ronden la trentena i senten que se'ls escapa la joventut.

La producció s’interessa per la nostàlgia d’allò perdut, les inquietuds universals de les diferents generacions i planteja un particular “western” sobre l’amistat. La pel·lícula és una adaptació de l’obra teatral de Víctor Sánchez. A mig camí entre el drama i la comèdia, se centra en un grup d’amics que es retroben després d’anys sense fer-ho però que pateixen i es turmenten perquè la joventut i els somnis se’ls han esfumat.

'Tenéis que venir a verla'

Nou film de Jonás Trueba després de la generacional 'Quién lo impide', aquí el jove realitzador fa una invitació directa a anar a les sales de cinema. Itsaso Arana, Vito Sanz, Francesco Carril i Irene Escolar protagonitzen aquest film sobre el retrobament estiuenc de dues parelles, que com a particularitat, s'estrena només en una sala a cada ciutat amb la intenció de fer de la seva arribada un esdeveniment.

 'Comuneros'

Pablo García Sanz explica en aquest documental els fets ocorreguts a la Corona de Castella l'any 1.521 coneguts com La Guerra de les Comunitats, principalment una lluita popular contra els abusos de la monarquia, i la seva influència en l'esdevenir polític i territorial posterior d'aquesta regió.

 'El insuportable peso de un talento descomunal'

Auto-paròdia de Nicolas Cage, que s'interpreta a ell mateix com un actor en hores baixes i fallida econòmica, i que es reuneix amb un multi-milionari mexicà per presentar-li un guió. Però aquest resulta ser un membre d'un càrtel de la droga. L’actor i director espanyol Paco León té un petit paper a la pel·lícula. 

'La brigada de la cocina'

Comèdia francesa dirigida per Louis-Julien Petit, amb un repartiment on destaca l'habitual François Cluzet. A 'La Brigade' (títol original), la Cathy és una dona que als quaranta anys es lamenta perquè no s'ha acomplert el seu somni de tenir el seu propi restaurant. Per contra, la protagonista troba feina en un menjador social per a joves migrants -que dirigeix Cluzet- tot i que potser la història no acabarà aquí. El film es va projectar al darrer Bcn Film Fest.

 'Mi mejor amigo'

És un drama turc de Ferit Karahan ambientat en un rígid i deshumanitzat internat per a joves kurd a la regió d'Anatolia. Un dia, un dels alumnes cau malalt i el seu amic Yusuf decideix portar-lo al metge, no sense dificultats. La pel·lícula ha rebut diversos premis, com el de la Crítica al darrer Atlàntida Film Fest.

bd717583 a876 433c af09 6e86cc5f7d0b
mi mejor amigo
 

‘Estamos hechos para entendernos’

‘Estamos hechos para entendernos’ explica la història de l’Antoine, un individu sord a qui el seu entorn li exigeix més atenció i li recrimina falta de concentració i empatia. Un bon dia, l’Antoine tindrà una nova veïna, la Claire. Tot i que no començaran amb bon peu, els dos estaran fets l’un per l’altre. La pel·lícula està dirigida per Pascal Elbé.  

‘Piedra noche’

El premiat director argentí Iván Fund presenta el film ‘Piedra noche’, un treball sobre la devoció vista a través de la figura d’un testimoni. Aborda com conviure amb les creences de l’altre. La pel·lícula explica la història de la Greta, una mare que ha perdut un fill i necessita ajuda. Una amiga l’acompanyarà per vendre la casa d’estiueig però quan es preparen per entregar les claus el marit assegura que ha aparegut una estranya criatura.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive