Estrena del documental 'made in Mataró' sobre les migracions
Estrena del documental 'made in Mataró' sobre les migracions

Estrena del documental 'made in Mataró' sobre les migracions

El documental de Clack 'El meu avi va anar a Cuba' es presenta aquest dijous 13 al Cafè de Mar, recordant la història i la vigència del fenomen migratori

El Cafè de Mar de Mataró serà l'escenari de la presentació del nou documental 'El meu avi va anar a Cuba. Viatge d’anada i tornada', el proper dijous 13 de juny a les 19:00 hores. Aquesta obra, dirigida per Sergi Martí i Joan Salicrú, s'emmarca dins del projecte Som Audiovisual i compta amb el suport de cooperatives com Bitlab, Quepo, MktSpace i Clack. La pel·lícula ja s'ha estrenat el dimarts 11 de juny als cinemes Zumzeig de Barcelona.

  • Presentació a Mataró: el dijous 13 de juny, a les 19’00 h hores, al Cafè de Mar (C/ Santa Rita, 1) de Mataró

El documental, que té una durada de 58 minuts, explora el fenomen de les migracions a través de la història de Pere Freixas i Pallejà, un català de Montroig del Camp que va emigrar a Cuba el 1903. Tot i que va tenir èxit en el seu nou país, no va tornar a Catalunya i va formar una família amb nou fills a Cuba. Més d'un segle després, el seu besnet, Yasef Barbán Freixas, ha fet el viatge invers, tornant a Catalunya per buscar millors oportunitats.

La presentació a Mataró comptarà amb la presència del mateix Yasef Barbán Freixas, protagonista de la història, així com dels codirectors Sergi Martí i Joan Salicrú. Els directors, que són parents llunyans de Pere Freixas, han dut a terme una investigació familiar per realitzar aquesta obra.

El documental utilitza dibuixos animats i la veu de l'actor Abel Folk per donar vida a la història de Pere Freixas, mentre que els testimonis de Yasef Barbán Freixas, la seva dona Yudeikis Orta i altres familiars ajuden a traçar un paral·lelisme entre el passat i el present. La peça també inclou les veus de Tate Cabré, periodista especialitzada en el llegat dels indians a Cuba, i Carlos Batista, historiador i periodista cubà que recentment s'ha traslladat a Barcelona.

'El meu avi va anar a Cuba' és una reflexió profunda sobre les migracions, ressaltant com aquest fenomen ha generat històries de patiment i superació durant segles. A més, rendeix homenatge als catalans que es van quedar a Cuba, destacant la seva història sovint oblidada.

La presentació a Mataró és una oportunitat única per a la ciutadania per conèixer de primera mà una part important de la història migratòria catalana, i per reflexionar sobre com aquestes experiències continuen sent rellevants en l'actualitat.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive