Highlands, de Mal Pelo
Highlands, de Mal Pelo

La dansa i la música de Bach es troben al muntatge 'Highlands'

La companyia de dansa Mal Pelo presenta 'Highlands' al Monumental, l’última peça del seu Bach Project, després de més d’una dècada explorant la música de Johann Sebastian Bach

El Teatre Monumental acull, aquest divendres 5 d'abril a partir de les 8 del vespre, l'espectacle de la companyia Mal Pelo 'Highlands', un muntatge de dansa construït amb música de Johann Sebastian Bach, però que també dialoga amb la d’altres compositors com Henry Purcell, György Kurtág, Ärvo Part, Benjamin Britten i Friedrich Händel.

'Highlands' és un viatge sonor i visual en què l’espectador sent la força del grup en l’espai i la presència de l’individu, i on la barreja de diferents disciplines convoca un cos plural, disposat a ser habitat i travessat. Sacre, solemne, vitalista, mundà, a vegades surrealista. 'Highlands' és un espectacle de dansa, però també un refugi espiritual construït amb música de Bach en diàleg amb la d’altres compositors: Henry Purcell, György Kurtág, Ärvo Part, Benjamin Britten i Friedrich Händel. La paraula irromp enmig de la dansa i la música amb textos de John Berger, Erri de Luca i Nick Cave.

Divendres 5, a les 20h al Teatre Monumental (la Riera, 169). Preu: 28 euros platea / 26 euros amfiteatre

L’espectacle és una eclosió del treball gestat i madurat en els espectacles anteriors (Bach, On Goldberg Variations/Variations i Inventions) on s’ha analitzat i aprofundit en l’escolta i la visualització de les estructures, les harmonies, les veus i el desenvolupament de la música de J. S. Bach. Un estudi que, al llarg de molts anys i moltes hores de recerca, ha qüestionat el diàleg entre la dansa i la música barroca del contrapunt.

Mal Pelo crea una amalgama d’elements teixits en un espectacle reflexiu i intens, interpretat per un elenc excepcional.

Mal Pelo

Mal Pelo, amb codirecció artística de Pep Ramis i María Muñoz, és un grup de creació escènica caracteritzat per una autoria compartida que ha donat com resultat més de 30 espectacles fins al moment. Des del 1989, Mal Pelo ha desenvolupat el seu propi llenguatge artístic a través del moviment i la creació de dramatúrgies que inclouen el text, bandes sonores originals, música en directe, la construcció d’espais escenogràfics, la llum i el vídeo entre altres eines escèniques. María Muñoz i Pep Ramis han trobat en l’escena i la creació d’espectacles, un lloc per dipositar la necessitat d’experimentar, preguntar i compartir els temes que són vitals en la seva trajectòria.  

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive