Comerç, música i natura floreixen alhora a Mataró
Comerç, música i natura floreixen alhora a Mataró

Comerç, música i natura floreixen alhora a Mataró

La Setmana de la Natura de Mataró es converteix en una festa per treure la ciutadania als carrers, amb més verd

Amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància de tenir cura de la natura, l’Ajuntament organitza una nova edició de la Setmana de la Natura. Moltes de les activitats programades estan vinculades als espais naturals de la ciutat, amb la voluntat de descobrir entorns i itineraris, sensibilitzar i divulgar sobre la importància de la natura, sobretot davant la situació actual d’alerta climàtica.

Els dies 31 de maig i 1 de juny, Mataró oferirà una experiència única on la música, els comerços emblemàtics de la ciutat i la natura es fusionen. Aquesta iniciativa vol posar en valor el teixit comercial local mentre es promou la consciència ecològica.

El 31 de maig, a partir de les 17 h, s’iniciarà una passejada guiada des de la plaça de l’Ajuntament per descobrir la història i les curiositats d’alguns dels establiments més característics de la nostra ciutat, que estaran ornamentats amb decoració floral. Aquesta ruta portarà els visitants a través de llocs com la històrica matalasseria Leandre Bonet i Cot, la Farmàcia Plana, el Bar Casal l’Aliança, la Ferreteria Colomer o La Confianza, entre altres. Aquesta activitat permetrà conèixer de prop una quinzena d’establiments que ofereixen una finestra única a la història i l'evolució del comerç local.

A partir de les 18 h, la música omplirà els carrers amb diversos concerts. La Alwaysdrinking Marching Band començarà a la Creu de Terme i farà un recorregut oferint actuacions en diferents punts del centre de la ciutat: Sweet Little Swing al Carrer de Barcelona / La Riera; Son del Vent a la Plaça Santa Maria; i Pacha Musta al Carrer de Sant Josep.

El dissabte 1 de juny, a partir de les 10.30 h des del carrer de Bonaire (davant del Casal de l’Aliança), es podrà gaudir de la segona part de la passejada guiada per alguns comerços emblemàtics.

Altres activitats per descobrir l’entorn natural de la ciutat

El programa de la Setmana de la Natura compta amb més d’una trentena d’activitats, com visites guiades a entorns naturals i instal·lacions; rutes guiades, tallers i activitats familiars; concerts, iniciatives de conscienciació; decoració d’aparadors amb flors i una mostra de jardí eixut; sortides divulgatives, visites al viver municipal, lectures infantils i sessions especials de l’hora del conte.

Algunes activitats destacades d’aquest any són el taller de contaminació marina, l’albirament de cetacis, l’escape room a bord del vaixell Vell Marí, els espais creatius de les biblioteques de Mataró, el taller de sabons a la plaça de Cuba, l’hort en família a la finca Sènia Viva, la mostra d’aparadors florals dels establiments associats a NEM (Negoci Empresa Mataró) i la mostra d’un jardí eixut al pati del Servei de Cultura.

Els espais com les biblioteques Pompeu Fabra, Popular i Antoni Comas, Can Boet-Centre de Patrimoni Arqueològic i Natural, Les Cinc Sènies, la Casa Capell, el Port de Mataró, el viver municipal, el mercat de la Plaça de Cuba o el Parc Central, seran els escenaris d’aquestes activitats. La Setmana de la Natura vol arribar als diferents eixos i zones de la ciutat, implicant a tota la comunitat en la protecció i la conservació del nostre entorn natural.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive