Dansa pel càncer de mama.
Dansa pel càncer de mama.

El cicle 29 és Dansa arriba a la seva desena edició

L'objectiu principal del cicle 29 és Dansa és donar lloc a la dansa dins l’espai públic, fent-la visible i accessible per a promoure consciència de la seva capacitat transformadora

Aquest any el cicle 29 és Dansa, organitzat per Dans Invitro, celebra 10 anys; 10 anys de dansa a places, carrers, escoles, residències, centres de dia i negocis de la nostra ciutat. El seu principal objectiu és donar lloc a la dansa dins l’espai públic, fent-la visible i accessible per a promoure consciència de la seva capacitat transformadora.

Dans Invitro està d’aniversari així que, per primer cop, es plantegen un canvi de format en el cicle: programar activitats al llarg de la setmana prèvia al dia 29 d’abril, Dia Internacional de la Dansa. La idea és seguir oferint a la ciutadania l’oportunitat d’aproximar-se a la dansa des de la perspectiva que millor s’adapti a les seves necessitats i interessos, i plantejant diverses propostes que encaixen en els tres eixos de treball habituals del col·lectiu: el pedagògic, el social i el d’exhibició artística. 

Així doncs, el cicle 29 és Dansa és es va inaugurar el dilluns 24 d’abril a partir de l’exposició “29 minuts. Moviment, art i ciutat” a la Biblioteca Antoni Comas. Es tracta d’un recull d’obres d’art generades durant l’acte del “29 minuts”, la peculiar jam de dansa, art i música que s’ha repetit els darrers 4 anys, fins i tot en confinament. L’exposició dona lloc a diverses activitats de moviment enviades a les escoles de la ciutat i es podrà visitar fins al 9 de maig.

Altres novetats d’aquesta edició seran una formació de dansa i moviment per mestres, un espai de debat, accions a mercats de la ciutat, la presència d’escoles i entitats de dansa ballant a tres espais de la Riera i un final de festa a mans de la DJ Lupita. 

El col·lectiu col·labora aquest any amb entitats com l’Escola Municipal de Música de Mataró, l’Aula de Teatre, l’associació Cultural i d’Esbarjo Mestres del Gai Saber i el NEM Negoci Empresa Mataró i Mercat de la plaça Gran i Casc Antic, on podreu trobar posa vasos del cicle i cartells amb la programació. 

Programa d’actes

 • 29 minuts. Moviment, art i ciutat Exposició de les obres artístiques i literàries generades en els quatre últims anys del 29 és dansa que es podrà visitar fins al 9 de maig a la biblioteca Antoni Comas.
 • La Riera balla Divendres 28, de 17.30 a 20h a diversos espais de la Riera, mostra destinada a escoles de dansa i altres entitats.
 • Relats de Dansa Divendres 28 d’abril a les 19.30h al Bar del Cafè Nou, col·loqui de dansa, gènere i sensibilització.
 • Acció als mercats Durant el matí de dissabte 29, als mercats de l’Escorxador, Plaça Gran i Plaça de Cuba, acció participativa i de moviment.
 • Mou-te, Toca i Juga! Dissabte 29 a les 12.30h al Teatre del Cafè Nou, espai per gaudir en família (de 0 a 3 anys).
 • +Folk Dissabte 29 a les 18.30h a la pl. Sta. Maria, ballada oberta a tota la ciutat amb música en directe.
 • Mover’s Dissabte 29 de 17.30 a 20.30h pel centre de la ciutat, animació en la que dos personatges busquen transformar places i carrers en escenaris.
 • LA NIT DEL 29 A les 20.30h al Pati del Cafè Nou, amb l’espectacle ‘Rise’, tobada oberta d’artistes i final amb Dj Lupita.
   

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive