Campanes a Santa Maria: quan es poden visitar i acaronar
Notícies relacionades
Campanes a Santa Maria: quan es poden visitar i acaronar

Campanes a Santa Maria: quan es poden visitar i acaronar

Molta expectació els primers dies d’exposició de les cinc campanes de Mataró un cop restaurades, que s’allargarà fins el cap de setmana

patrocini FinquesGuillem02
 

 

Molta expectació. Les campanes de Mataró, retornades a Santa Maria, s’han convertit en una atracció que atrau a moltíssima gent. Des del seu descobriment dijous passat que és un no parar d’entrar persones a la Basílica de Santa Maria, quan aquesta és oberta, per veure in situ les cinc campanes renovades: la que és nova i les quatre restaurades.

L’ocasió és històrica i tothom vol fer-s’hi una foto i fins i tot acaronar les campanes. Cada tarda, entre les 18h i les 20h i fins el divendres 5 es pot fer. Hi ha els campaners de Santa Maria que obren la cinta de l’exposició i tothom pot acaronar els bronzes si ho vol. Si tenir-les a baix del campanar, en aquest cas a dins de Santa Maria, ja és històric l’oportunitat d’aquest ‘acaronar’ (que els campaners, expliquen, és el verb que utilitzen per no confondre amb tocar les campanes, que és vol dir repicar-les) és el gran reclam per a moltíssima gent. Més de 400 persones per dia d’exposició han passat per Santa Maria fins ara.

 • L’exposició de campanes es pot visitar a l’interior de Santa Maria cada tarda, de 18h a 20h, fins divendres 5.
 • L’exposició de campanes presenta els cinc bronzes, amb els seus nous jous de fusta.
 • S’hi pot veure la nova campana Carme i les restaurades Miquela, Montserrat, Juliana i Semproniana.
 • L’exposició es complementa amb panells informatius de cada campana i del procés.
 • Els campaners de Santa Maria, a més, hi són per a explicacions i resoldre dubtes i curiositats.
 • També hi ha una taula de donacions per aportar econòmicament al projecte.
 • Fora d'horari, si el temple és obert, es poden veure respectant-les i sense alterar el normal funcionament d'oficis i celebracions.

 

L'exposició de campanes. Foto: Ll. Rugama
L'exposició de campanes. Foto: Ll. Rugama

I el cap de setmana festa ‘celebrem les campanes’Les campanes de Santa Maria tornaran a dalt del campanar el dimarts 9 de juliol, amb una operació espectacular amb grua monumental. Abans, però, seran a la plaça de Santa Maria com a colofó a la seva arribada. El programa ‘celebrem les campanes’ seran actes a la plaça el dissabte 6 i el diumenge 7 que es convertiran de facto en el gran cap de setmana de campanes. A més de poder-les veure al carrer, acaronar-les i fotografiar-les hi haurà activitats com un vermut literari popular el migdia de dissabte o un concert de melodies de Les Santes al vespre.

Ja diumenge hi haurà el gran dia amb la presentació oficial de les campanes, la benedicció de la nova Carme i l’oportunitat de sentir-les sonar per primera vegada. Serà aquest diumenge 7 a les 12h del migdia en un acte que comptarà també amb missa dominical especial.
 


Una nova crida a les aportacions  


Fer una aportació al projecte té importants beneficis fiscals

La restauració de les campanes de Santa Maria és un projecte costós i ha esdevingut una  de les notícies més destacades d’aquest any a la capital del Maresme. Compta amb el  suport de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Mataró, però necessita la  captació de patrocinis d’empreses i la recollida de donatius personals que permetin  completar el finançament de totes les intervencions necessàries.  

 • Amb motiu de l’avenç important que suposa l'arribada de les campanes, es fa una altra  crida a sumar més aportacions populars al projecte. 

Les aportacions es poden fer al compte corrent ES74 2100 1059 5102 0013 5597, fent  constar la paraula CAMPANES al concepte de la transferència. Qualsevol quantitat donada  fins a 250 € té una desgravació del 80%. Per exemple, si es realitza una donació de 250  euros, Hisenda en retornarà 200, en forma de deducció, a la següent declaració de Renda.  De 250 euros en amunt, la deducció és del 40%.

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive