Dragon Ball Super Super Hero
Dragon Ball Super Super Hero

Bola de Drac Super: el Superheroi s'estrena al cinema i en català

La nova pel·lícula de la creació d'Akira Toriyama s'estrena a casa nostra després de ser un èxit en recaudació als Estats Units.

Bola de Drac torna als cinemes, ho fa amb les veus de sempre en català i per tant, no caldria que parléssim de cap altra estrena a la gran pantalla aquest cap de setmana. La pel·lícula Bola de Drac Super: el superheroi, escrita per Akira Toriyama i dirigida per Tetsuro Kodama, és tota una oda a la família. A la que es defensa durant el llargmetratge de 100 minuts de duració i a la que anirà al cinema a veure-la. Perquè Superheroi és possiblement la millor pel·lícula per connectar la generació de pares i mares que ara intenten inculcar la fe d'en Goku als menuts de la casa (més complicat des que TV3 va deixar d'emete-ho).

Els protagonistes del film són en Son Gohan i en Cor Petit, que hauran de fer front a l'enèssim retorn de l'exèrcit de la Cinta Vermella, que aconsegueix crear uns nous androides encara més poderosos i amaguen un projecte encara més perillós. Amb en Goku i en Vegeta lluny de la terra, Superheroi demostra que hi ha més vida que els dos saiyans de sempre i presenta una història senzilla, ideal per a totes les edats i on no faltaran una Pan que ja lluita amb tres anys, la Bulma, en Krilín, uns adolescents Goten i Trancs i algunes sorpreses més.

goten
 

Entretinguda, amb sorpreses en el tram final i amb bon ritme, és un pla ideal. I si després un altre dia vols veure alguna altra cosa... Aquí tens les altres novetats:

'Pacifiction' 

‘Pacifiction’ ('Tourment sur les îles'), la nova pel·lícula d’Albert Serra, arribarà als cinemes el 2 de setembre de la mà d’Elastica i Filmin, i a la plataforma uns mesos després. Serra va presentar a finals de maig el seu últim film a la secció oficial a competició del Festival de Cinema de Canes. La pel·lícula, rodada a la Polinèsia Francesa, sorgeix de l'interès per parlar del món "d'avui en dia" però enquadrat "plàsticament en un context de fantasia visual" d'un territori d'ultramar. Com ja és habitual en la seva filmografia, Serra torna a barrejar actors consolidats amb altres no professionals i defensa que hi treballa de la mateixa manera.

Serra entén la seva última pel·lícula com una "continuïtat natural" de la seva filmografia, malgrat que aquesta vegada toca aspectes "molts contemporanis". La cinta se situa en una illa de Tahití, a la Polinèsia Francesa, on hi viu un representant de l'estat francès. Entre els representats polítics i l'estrat social més baix dels ciutadans, la trama pren el pols d'una població local en la qual hi pot desfermar-se la ira en qualsevol moment.

'42 segundos' 

'42 segundos' és una cinta de ficció basada en fets reals que rememora l'històric equip de waterpolo espanyol que va brillar als Jocs Olímpics de Barcelona 92' i en endavant, a partir del treball amb mètodes molt qüestionats el seu nou entrenador. La cinta la firmen els catalans Àlex Murrull i Dani de la Orden, mentre que el repartiment el lidera Jaime Lorente, acompanyat per Roger Casamajor i Álvaro Cervantes.  

'El test' 

Dani de la Orden és doblement protagonista de les estrenes cinematogràfiques, doncs seva és també l'adaptació de l'obra de teatre de Jordi Vallejo 'El test', amb Antonia San Juan, Blanca Suárez, Miren Ibarguren. La trama segueix un grup de persones que han d'escollir entre aconseguir 100.000 euros ara mateix, o un milió d'aquí deu anys.

'Dúo' 

I encara aquest divendres arriba una tercera pel·lícula amb direcció catalana. És 'Dúo', de Meritxell Colell. La realitzadora reprèn al film la història de la Mònica (Mònica Garcia), la ballarina protagonista de la seva pel·lícula 'Con el viento'. Aquí, però, la protagonista ha deixat el seu petit poble de Burgos i està de gira amb la seva parella pel nord d'Argentina on hi porta un espectacle de dansa. Aquesta és una coproducció de l'argentina Pensilvania Films,  la catalana Polar Star Films, la xilena Manufactura de Películas i la francesa Paraiso Production. Mònica Garcia i Gonzalo Cunill en són els protagonistes.

'Buena suerte, Leo Grande'

Emma Thompson brilla en aquest film de Sophie Hyde, on encarna una dona jubilada que se cita amb un jove treballador sexual (Daryl McCormack) per gaudir de la seva sexualitat. Junts viuen una nit de plaer i, en el seu cas, d’autodescobriment. 

'El radioaficionado'

El basc Iker Elorrieta dirigeix una cinta que gira sobre el personatge de Nikolas, un jove de 30 anys amb autisme que decideix emprendre un viatge al seu poble natal. El seu objectiu, arribar al mar en un parell dies. Allà es trobarà amb l'Ane, la seva única amiga de la infantesa, que vol ajudar-lo, malgrat les seves dificultats per comunicar-se

 'Plumas' 

‘Plumas’ és l’òpera prima d’Omar El Zohairy, guanyadora del Premi a la millor pel·lícula de la Setmana de la Crítica de Cannes, entre molts altres. En una festa d’aniversari infantil, un mag converteix l’autoritari pare del nen en una gallina, i després no sap desfer l’encanteri. La mare haurà de tirar endavant la família tota sola enmig d’una societat patriarcal que no li posa les coses fàcils.

‘Una historia de amor italiana’

‘Una historia de amor italiana’ s’estrena divendres als cinemes de la mà d’A Contracorriente Films. És la nova pel·lícula de l’italià Paolo Genovese, director també d’un dels darrers grans èxits de la taquilla italiana, ‘Perfectos desconocidos’. El film parla de l’Anna, una dibuixant impulsiva i inconformista, i en Marco, un professor de física convençut que tot ho regeixen els números. L’amor sorgeix entre tots dos.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive