Argillà
Argillà

Argentona fa créixer l’Argillà de fira a festival

La vila segueix combinant tradició i innovació per crear un festival únic que atraurà amants de la ceràmica i de les arts d’arreu

Argillà Argentona, coneguda fins ara com una de les fires de ceràmica més importants de la comarca, es transforma aquest any en un festival amb majúscules. Aquesta evolució es reflectirà en l’edició del 2024, que se celebrarà del 5 al 7 de juliol. Aquest canvi implica un enfocament més gran en les activitats culturals i artístiques, mantenint alhora l’activitat comercial que l’ha caracteritzat fins ara.

El principal canvi en l’edició d’enguany és la incorporació d’espectacles de fang i foc les nits de divendres i dissabte, així com espectacles de dansa i música tradicional en l’acte inaugural la tarda del divendres. A més, es realitzaran micro-exposicions a quatre aparadors ceràmics del Carrer Gran, que ajudaran a donar visibilitat a autors emergents o poc coneguts. També s’afegiran dos nous espais expositius: el saló de pedra de l’Antic Ajuntament i el jardí de la casa modernista de Josep Puig i Cadafalch.

Aquestes novetats se sumen a les activitats culturals que ja es realitzaven, com les exposicions al Museu del Càntir, la mostra de cinema sobre ceràmica ‘Cineràmica’, visites guiades al museu i a les exposicions, debats, tallers participatius de torn i de rakú, així com les demostracions de terrissa tradicional. La part comercial seguirà essent una part central de l’esdeveniment, amb més de 60 llocs de venda de ceràmica provinents de diversos països d’Europa i del nord d’Àfrica.

Espectacles de fang i foc

En la seva primera edició com a festival, Argillà aposta fort pels espectacles. La companyia Animal Religion portarà el seu espectacular espectacle ‘Fang’ a La Sala d’Argentona, mentre que la companyia FemFoc estrenarà ‘Mind the hiatus’ a Can Doro, amb entrada gratuïta.

Els artistes que protagonitzaran les mostres d’aquest any seran la txeca Eva Roučka (Museu), i els catalans Pep Gómez (Casa Puig i Cadafalch) i Nuri Negre (Antic Ajuntament). La presència de Roučka és significativa, ja que també participarà en la Cineràmica i farà demostracions tècniques a la Plaça de l’Església.

La ceràmica txeca, país convidat

El país convidat d’aquest any és la República Txeca, un país amb una ceràmica de gran qualitat encara poc coneguda a casa nostra. Eva Roučka exposarà al Museu del Càntir, protagonitzarà una sessió de la Cineràmica i farà demostracions tècniques a la Plaça de l’Església. A més, sis artistes txecs vendran les seves obres a Argentona. Dissabte, també es durà a terme un debat a la biblioteca sobre la ceràmica contemporània a la República Txeca.

Un càntir “Mariscal”

Un dels grans atractius de l’Argillà 2024 és el càntir de l’any, creat pel reconegut dissenyador Javier Mariscal. Mariscal ha aportat la seva visió personal a aquest atuell centenari, amb formes ondulades i asimètriques. A més, Mariscal també ha dissenyat el cartell d’enguany, retent homenatge als càntirs dels autors que l’han precedit. Com cada any, es podrà adquirir l’edició limitada del càntir d’autor a un preu de 30 €.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive