Un bo per concerts, cinema, videojocs, llibres i més.
Un bo per concerts, cinema, videojocs, llibres i més.

Redacció

Aprovat el bo cultural: 400 euros per a joves de 18 anys

Es tracta d'una aportació directa per gastar en art, continguts digitals i més.

El Consell de Ministres d'aquest dimarts ha aprovat el bo cultural de 400 euros per a joves que fan 18 anys al llarg del 2022. El bo servirà per a la compra de llibres, entrades de teatre, cinema, concerts així com per a subscripcions a plataformes digitals. Concretament, dels 400 euros, 200 seran per consumir art en directe (entrades per a concerts, cinema i espectacles així com museus), 100 es reservaran a la compra de continguts digitals i els 100 restants per a béns en suport físic.

La mesura està inclosa en els pressupostos generals de l'Estat d'enguany i el govern espanyol estima que beneficiarà a unes 500.000 persones. Els joves rebran una targeta moneder per gastar l'import establert.  La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha afirmat que es tracta d'una "aposta important" de "suport a la cultura" amb la seva promoció després de la crisi generada pel coronavirus.

En què es pot gastar el bo cultural

Aquest abonament de 400 euros permet veure art en directe com pot ser música, cinema, museus, biblioteques, exposicions i festivals escènics, literaris, musicals i audiovisuals. A més, es podran subvencionar productes culturals de suport físic com pot ser llibres, revistes, premsa, videojocs, partitures, discs, Blu-ray i més. No es pot gastar tot en un mateix producte: hi ha un límit de 100 euros per beneficiari en arts en viu i un màxim de 200 per productes culturals en suport físic.

Com es pot sol·licitar el bo cultural

La gestió per a sol·licitar aquest bo cultural es farà a través d'una plataforma tecnològica on es presentaran sol·licituds que es tramitaran per ordre de petició. Un cop concedida l'ajuda, s'abonarà l'import total en un únic pagament en una targeta de prepagament virtual.

No serà fins el mes de juny que no es podrà reclamar aquest bo, temps durant el qual les empreses i establiments que vulguin oferir els seus productes hauran de registrar-se per veure que compleixen els requisits.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive