Alcarràs arriba als cinemes maresmencs: ja saps on veure-la?
Alcarràs arriba als cinemes maresmencs: ja saps on veure-la?

Alcarràs arriba als cinemes maresmencs: ja saps on veure-la?

La pel·lícula Alcarràs. de Carla Simón i triomfadora de la Berlinale es pot veure a partir de divendres a Mataró, Argentona, Arenys i el Masnou

És l’estrena d’una pel·lícula catalana més esperada en molt de temps, i de raons no en falten. Ja fa setmanes que molta gent, des de la més cinèfila a la que té curiositat per veure un film que apunta a fenomen, té subratllada la data del 29 d’abril.

La cineasta Carla Simón estrena aquest divendres a la gran pantalla la pel·lícula ‘Alcarràs’ després del triomf al Festival Internacional de Cinema de Berlín i el reconeixement al Festival de Màlaga. El film explica la història de l’última collita de fruita d’una família d’una finca del Segrià abans que els propietaris hi instal·lin plaques solars. És un retrat d’una vida, d’un ofici, d’una gent i d’una part del país. Una pel·ícula amb l’al·licient d’estar gravada de la forma més realista possible, in situ a Alcarràs i al voltant, i amb actors no professionals propis del Segrià. La crítica i els dos certàmens on ha triomfat en destaquen aquest realisme i detallisme, molt emocional. Molt Carla Simón. 

Carla Simón, triomfadora a la Berlinale

Carla Simón, triomfadora a la Berlinale

Després del viatge emocional d’’Estiu 1993’,’ la cineasta torna a gravitar les relacions familiars, tot incorporant-hi el xoc entre diverses generacions que viuen juntes. Al seu entendre, la família és el motor de conflictes i de "moments molt bonics" i reconeix que tenia ganes d'expressar "com l'energia i les emocions d'una família es mouen com un tot".

On es pot veure Alcarràs?

Que Alcarràs no és una pel·lícula catalana normal i corrent es pot veure i notar amb el fet que fins a quatre sales de la comarca la programin ja en la seva estrena. De fet, el fenomen Alcarràs ha fet reobrir sales de les zones de Lleida i Tarragona que portaven temps tancades i que estrenen el film. La Berlinale d’Alcarràs és el més similar a una Champions guanyada pel cinema català.

Al Maresme es projecta Alcarràs a:

 • Foment Mataroní
  De divendres a dilluns, a dues sessions per dia (de tarda i vespre) el Foment Mataroní s’apunta a l’estrena d’Alcarràs l'endemà de seguir amb el cicle Gaudí projectant Mediterráneo. 
 • Cinesa Mataró Parc
  L’èxit de Carla Simón no falta al multicine del centre comercial mataroní, a raó de tres horaris al dia menys diumenge, que se n’hi afegeix un quart.
 • Ocine Arenys 
  El cinema arenyenc és qui d’entrada ofereix més horaris diversos: quatre hores diferents ja d’entrada el mateix divendres d’estrena i dissabte.
 • La Calàndria (Masnou)
  Alcarràs és la gran aposta de la sala masnovina, que s’apunta a l’estrena per permetre que el Baix Maresme no quedi fora.
 • Centre Parroquial (Argentona)
  El 'Centru' també s'hi apunta amb un passi divendres i dos el dissabte i dos més el diumenge, per gaudi dels vilatans argentonins.

 

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive