El turó d'Onofre Arnau forma part d'una de les rutes proposades a l'entorn de Mataró
El turó d'Onofre Arnau forma part d'una de les rutes proposades a l'entorn de Mataró

10 rutes senyalitzades per descobrir l'entorn natural de Mataró

L'Ajuntament presenta aquesta desena d'itineraris amb informació detallada sobre el recorregut, el nivell de dificultat, els punts d'interès i consells útils per gaudir-ne al màxim

patrocini FinquesGuillem02
 

Descobrir l'entorn natural i cultural de Mataró a través de rutes perfectament senyalitzades i amb tota la informació i consells per gaudir-ne al màxim i sense traves. Aquesta és la proposta de l'Ajuntament de Mataró, que ha presentat aquesta xarxa de 10 itineraris per gaudir dels paratges naturals que envolten la ciutat. 

Cada ruta inclou informació detallada sobre el recorregut, el nivell de dificultat, els punts d'interès i consells útils per gaudir-ne al màxim. Les rutes posen èmfasi en punts d’interès del territori a nivell social, arquitectònic i natural, dividint-la en quatre zones: Ermites de Mata, Parc Forestal, Valldeix i Tot Mataró.

Presentació de les rutes. Foto Ajuntament

Presentació de les rutes. Foto Ajuntament

En concret, els 10 itineraris proposats són: Ermites de Mata a peu; Ermites de Mata en bicicleta; Turó d'Onofre Arnau; Valldeix; Parc Forestal des de la platja; Parc Forestal i Font dels Tres Raigs; Parc Forestal en família; Parc Forestal - Pont de la Vila; Tot Mataró a peu i  Tot Mataró en bicicleta.

Per a confeccionar les rutes s'han prioritzat els camins públics, fomentant la connexió amb altres itineraris ja existents i completant la senyalització que ja hi havia en els camins inclosos dins la Xarxa de Senders del Maresme. En alguns casos les rutes travessen propietats privades, per la qual cosa s'han signat convenis per ademtre l'ús públic provisional. Al llarg dels itineraris, la Diputació de Barcelona ha instal·lat 61 punts verticals amb plaques de senyalització orientativa i direccional i on s’identifica també cadascuna de les zones a les que pertany.

Sant Miquel de Mata, nou escenari de la Setmana de Música Antiga

Sant Miquel de Mata, inclosa a la ruta en bicicleta per les ermites de Mata

El projecte s'ha dut a terme amb la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració d'alumnes de 3r i 4t d'ESO de l'escola Meritxell i de l'Agrupació Científico-Excursionista de Mataró (Agrupe). Els estduiants van desenvolupar un treball de recerca i descoberta de l’entorn periurbà de l’escola, que van concretar amb l’elaboració d’informació sobre 10 punts d’interès que es troben al terme municipal, des de l’inici del GR 83, al Passeig del Callao, fins al límit municipal de Mataró al coll de Can Xerrac.  Aquesta informació s’ha traduït en codis QR que s’han incorporat a la senyalització dels itineraris de les Ermites de Mata.

La informació detallada de cada ruta (recorregut, nivell de dificultat, punts d’interès i recomanacions) es podrà trobar tant en fullets a l’Oficina de Turisme, com a la pàgina web de Visit Mataró i a la web i APP Wikiloc, dins el perfil de Costa Barcelona Maresme, des d’on es podran descarregar els tracks per seguir el recorregut amb GPS.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive