I més Mataró va fer més Cavalcada de Reis. Foto: R. Gallofré
I més Mataró va fer més Cavalcada de Reis. Foto: R. Gallofré

I més Mataró va fer més Cavalcada

Desfilada triomfal dels Reis Mags per un recorregut allargat: doble mèrit i agraïment

patrocini PlaçadeCuba1
 


No hi ha cap altre dia que Mataró sigui tan Mataró com el 5 de gener. Cap altra tarda, cap altre vespre. I aquest encara una miqueta més. Els Reis d’Orient han passejat per la ciutat estrenant el seu nou recorregut i el barem per valorar-ho han estat que tots i cadascun dels carrers per on ha passat la Cavalcada s’han omplert. S’han omplert moltíssim.

Milers i milers de mataronins han sortit al pas de les carrosses que se saben de memòria i s’estimen més intensament. La novetat del recorregut començava d’inici, amb el gest simbòlic d’atravessar Rocafonda de dalt a baix. Els nous trams han estat curulls de públic, els habituals (bona part de la volta era calcada a la d’abans) han mostrat molt més públic que fa un any. Mai està de més que avui fa 365 dies anàvem tots amb mascareta i la Cavalcada duia asterisc.

També ha estat emotiva, multitudinària i massiva la volta per Cerdanyola.

La Cavalcada de Reis 2023 Foto: R. Gallofré
La Cavalcada de Reis 2023 Foto: R. Gallofré


Tot l’habitual

Com que la Cavalcada és sempre la mateixa, hi ha dos maneres de valorar-la. L’una, amb tot l’habitual. N’hi ha prou amb mirar els ulls de la canalla, la gernació que es congrega, cada instant de màgia intensa entre desfilants i públic per no trobar una punyetera raó per no qualificar la vetllada del millor vespre de l’any. Si tens canalla a la vora, sobretot.

Hi ha un afegit que és l’espectacular moguda que suposa. Els centenars i centenars de voluntaris rere cada carrossa, coordinant, conduint. La Cavalcada és un dispositiu humà que cal agrair i fent la passada més llarga aquest any era lògic que a la Riera, al final, les cares de cansament fossin evidents. A tothom qui la fa possible, les gràcies.

El Rei Baltasar, a l'arribar a l'Ajuntament. Foto: R. Gallofré

El Rei Baltasar, a l'arribar a l'Ajuntament. Foto: R. Gallofré


Totes les novetats


L’altra cosa a valorar són les novetats. Diuen que el tram tranquil ha estat ben rebut per qui el reclamava i que els trams de caramels s’han succeït sense problemes. N’hi ha hagut sense sucre, tots eren sense gluten i en algun tram segur que hi ha qui ha arrufat el nas perquè es pensava que li havia tocat el tram sense caramels, que no existia.

Aquí pertocaria enterrar definitivament el fantasma de l’antiga carrossa del Pryca que avasallava a caramels i deixar de valorar la Cavalcada a pes de dolç. La Cavalcada és, per sort, molt més. I molt millor.

Arribats a l’Ajuntament i després de paraules de l’Alcalde els Reis Melcior, Gaspar i Baltasar s’han dirigit a la concurrència a la Plaça de l’Ajuntament. Bons desitjos, agraïment i com sempre el Rei Negre amb més aplaudiments que ningú. Amb un discurs poderosíssim a favor de la tolerància, la diferència,  la diversitat i el respecte. Que Mataró se n’encomani, i més en un any com aquest que acaba de començar.

Comentaris (10)

Pregunta Fa 25 dies
Algú sap quan es va gastar l'Ajuntament en la cavalcada?
FLOR Fa 26 dies
Un funeral, nunca había ido a una cabalgata como esta, para llorar, que pena sin música, sin caramelos, insípida, sin gusto, a donde vamos a ir con esta gente bien pensante que tenemos en el ayuntamiento, y sr. Bote no tiene nada que decir Vd.?
Antonio Recio Fa 26 dies
Es una tradición católica y ya sabemos qué quieren hacer con este tipo de tradiciones ...no sé por qué os sorprende. Ah, sí lo sé. Por borregos y por ignorantes. Que os creéis que los de arriba no dan puntada sin hilo. Casualmente, cuando más baratas están las luces led y menos gastan, y más recursos gratuitos se pueden usar (tecnologicamente hablando) para hacerla más bonita y llamativa, más insulsa es. No es casualidad...
Narcís Fa 26 dies
Si ens hem de basar en els ulls dels infants... Amb qualsevol merda estarien contents, no siguem hipòcrites!!! La Cavalcada, trista. Poca música, pocs caramels (un cop acabada la Cavalcada en seguien repartint entre ells), voluntaris/acompanyants que van a lluïr-se en comptes de sumar espectacle, pocs vehícle fent volum amb caixes regal.. un espectacle insípid de com podria ser sent Mataró capital.. En fi.. Crec que aquest dia, els nanos i la ciutat mereixen molt més que el que vam veure.
Cosetes Fa 27 dies
Els participants a la cavalcada, sobretot nens, els encantaría poder escoltar els reis. Al meu poble després del discurs, els reis van a un temple a fer a una adoració. Aquesta és la tradició catalana. Aquí no ho he vist. Felicitar als voluntaris i voluntàries.
Juliana Fa 27 dies
La cavalcada va estar molt bé, com sempre, ara bé, demano que es replantegi el fet de treure la música, en el tram de la Rda. Alfons X... Sis plau, semblava un funeral... si es considera que pot ser molesta per algunes persones, es pot abaixar.. ara bé, treure-la no...crec que val la pena que es replantegi el tema...
Antonio Recio Fa 27 dies
Segiu, segiu amb tanta tolerància i tant de bonisme, que us tenen ben rentat el cervell i quan siguem tard ja vindràn els plors. Colla de col.laboracionistes i irresponsables.
MANEL Fa 27 dies
No puc entendre treure pit d'una cavalcada ensupida, curta, amb uns espais molt grans entre les diferents carroses ( per cert, molt poques) caramels d'un en un, pobre, descafeinada Tenia que ser el retorn a la normalitat i em sembla que es un retorn a la miseria No hi han persones a l'Ajuntament que pensin amb els ciutadans ?
Mataronina Fa 27 dies
M’ha agradat molt q els reis tornin a estar junts. Mhan faltat caramels, la pluja de caramels fa molta festa . I en tiraven pocs.
La pitjor en 20 anys Fa 27 dies
Una cavalcada insulsa, curta, sense música (els trams silenciosos devien ser un funeral)… ens gastem milers d’euros en el monument aquell en forma de clip al Parc i no queden ni les sobres per una cavalcada trista, de poble. Molt de Mataró. I encara ho aplaudirem…

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive