Temps de flors.
Temps de flors.

Un 'Temps de flors' a la mataronina

Diferents floristeries i jardiners de Mataró s’encarregaran de la realització de jardins efímers que es podran gaudir durant 4 dies. S'hi apunten també veïns i barris.

La Setmana de la Natura de Mataró entra a la seva segona setmana d’activitats amb propostes per a tots els públics. La ciutat s’engalanarà de natura amb diverses iniciatives durant quatre dies. A més dels Jardins efímers que ompliran d’art floral l’eix de la Riera, diversos aparadors dels comerços de la ciutat es decoraran amb motiu de la Setmana, i al pati de Can Marchal s’hi crearà un espai florit sota el nom  ‘Abelles per viure’.

Comerços de carrers com el Torrent, Isern, Milans i Altafulla han fet una decoració floral on s'hi han implicat 27 establiments amb una idea clara: donar visibilitat a un barri on normalment no s'hi fa cap acció. Per primer cop en molt de temps s'han organitzat per tirar endavant aquest senzill projecte on han fet cistells amb flor seca que es pot trobar a l'entrada de les botigues. I així de bonic ha quedat:

c6612ec7 37c2 4406 aa49 67ddf3839440

Pel que fa a la resta d’activitats, divendres 27 destaca el taller sonor i concert de música electrònica que tindrà lloc a Can Marfà a partir de les 7 de la tarda. Durant el taller es donaran les claus per generar el teu propi banc de sons a partir d’enregistraments de camp, urbans o abstractes. A continuació, l’artista sonora Nikka oferirà un concert de música electrònica.

L’endemà, dissabte 28 a partir de les 11h tindrà lloc la passejada ‘La Natura a la ciutat’ que sortirà des de la Casa Capell i passarà per espais urbans i periurbans per a descobrir com la vegetació i la fauna els recolonitzen. I adreçat a la canalla, aquest mateix dissabte a les 12 i les 18.30h es farà l’activitat ‘La  Revolució dels residus’, una cercavila en la que els residus es converteixen en tota mena de personatges que cobren vida al ritme de la música, fent uns moviments sorprenents i màgics quan es desplacen, a càrrec d’Activa la Cultura & La Residual.

Finalment, diumenge 29 destaca l’activitat ‘Restaurem marges per la biodiversitat’ en la que, de 10 a 13h diferents voluntaris participaran, a la finca Sènia Viva, en la restauració d’un espai degradat, amb espècies autòctones. A continuació destaquem totes les activitats del cap de setmana:

Del 26 al 29 de maig

 • Posem colors als nostres comerços. Decoració dels aparadors amb motiu de la Setmana de la Natura.
 • Abelles per viure. Espai florit al pati de Can Marchal.
 • Jardins efímers. Creació d’espais d’art floral de naturalesa efímera a diferents indrets al llarg de l’eix de la Riera.

Divendres 27 de maig

 • Taller de paisatge sonor + concert de música electrònica. A les 19h a Can Marfà. Durant el taller es donaran les claus per a generar el teu propi banc de sons, a partir d’enregistraments de camp de sons naturals, urbans, abstractes, artificials, textures, sons inaudibles. A càrrec de Mónica Muñoz a.k.a Nikka. Artista Sonora i compositora de música experimental.

Dissabte 28 de maig

 • El jardí mediterrani de Can Boet. De 10 a 11h des de Can Boet, sortida guiada per conèixer les plantes més freqüents al litoral mediterrani i els usos que n’han fet els pobles del Maresme des d’antic Cal inscripció prèvia: Telèfon 937 412 930 (de dl a dv de 9 a 14 h) o bé a l’adreça educacultura@ajmataro.cat.
 • Atles dels ocells nidificants del Maresme 2021-23.  A les 11h a Can Boet, conferència de presentació del projecte de ciència ciutadana, de prospecció des de 2021 fins 2023, a càrrec dels coordinadors Hugo Framis i Andreu Carretero.
 • La Natura a la ciutat. D’11 a 13h des de la Casa Capell, passejada per espais urbans i periurbans per a descobrir com la vegetació i la fauna els recolonitzen. Reconeixerem les plantes i els animals que conviuen amb nosaltres, com sobreviuen, com es relacionen i què ens aporten. Cal inscripció prèvia: https://www.mataro.cat/ca/temes/medi-ambient-i-sostenibilitat/casa-capell/activitats o bé al telèfon 937955405.
 • La Revolució dels residus. A les 12 i a les 18.30h des de la pl. Sta. Anna, cercavila en la que els residus es converteixen en tota mena de personatges que cobren vida al ritme de la música, fent uns moviments sorprenents i màgics quan es desplacen. A càrrec d’Activa la Cultura & La Residual.
 • L’Hort Urbà. De 10.30 a 13.30h i de 17 a 20h a la plaça de l’Ajuntament, ecotaller per fer un test amb material reciclat, plantar una hortalissa i endur-te-la a casa. A càrrec d’Activa la Cultura & La Residual.
 • Visita guiada al Viver Municipal. De 10 a 13h (al c/ Carrasco i Formiguera amb Via Sèrgia), vista a les instal·lacions i explicació del cicle de producció. Aforament limitat a 40 persones. Cal inscripció prèvia: aguitart@ajmatro.cat o jcarbonell@ajmataro.cat. També l’endemà a la mateixa hora.

Diumenge 29 de maig

 • L’altra Vida de les coses. De 10 a 13h i de 17 a 20h a la plaça de Santa Anna,  taller familiar per descobrir la nova vida dels objectes quotidians que ja no fem servir. A càrrec de Guixot de 8
 • Restaurem marges per la biodiversitat. De 10 a 13h a la finca Sènia Viva, els voluntaris participaran en la restauració d’un espai degradat, amb espècies autòctones. Cal inscripció prèvia: tempsdesao@gmail.com
 • Vermut musical. A les 12h al pati de Can Marchal, concert de funk, bossa, son cubano, reggae... a càrrec de Chucho Diaz.
 • Les flors silvestres al jardí de Can Boet. A les 12 a Can Boet, activitat familiar de descoberta naturalista al jardí de Can Boet per conèixer les flors silvestres que més freqüentment trobem al Mediterrani i les seves característiques. Activitat familiar per infants de 5 a 12 anys. Aforament limitat: 20 persones. Cal inscripció prèvia: Al telèfon 93 741 29 30 o bé a l’adreça educacultura@ajmataro.cat.

Comentaris (2)

carles Fa 1 any
S' ha de tenir molta moral per comparar el temps de flors de Girona amb el que han posat aquí. No hi ah per on agafar-ho ni amb les cometes.
Victor Fa 1 any
Benvingudes siguin totes les activitats que fomentin els beneficis de un món verd i net

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive