El Rebombori de la Mulassa del 2023

La Mulassa anticipa l'inici del Carnestoltes de Mataró

Aquest dissabte se celebra el Rebombori de la Mulassa, l'avantsala del Ball de Gitanes amb tres colles convidades

Amb l'arribada del Carnestoltes a Mataró, la ciutat es prepara per donar inici a la festa més esperada de l'any amb una proposta única i característica: el Rebombori de la Mulassa. Aquest esdeveniment, que serveix com a obertura oficial del Carnestoltes, té lloc per anticipar els ànims per al proper Ball de Gitanes, que se celebrarà una setmana després.

  • La 6a edició del Rebombori de la Mulassa serà el dissabte 3 de febrer a les 17 h a la plaça de Santa Anna.
  • L'acte està  organitzat per l’Associació Cultural Mestres del Gai Saber.
  • Com a novetat, la Mulassa anirà acompanyada per una cobla de flabiols i tamborins.
  • Les colles convidades són el Garot de l’Arboç del Penedès, l’Àliga de Girona i el Ball de Panderos de Vilafranca del Penedès

Inaugurat l'any 2015 com a "Rebombori Gitanero", l'acte va experimentar una transformació el 2018 amb l'arribada de la Mulassa a la ciutat. Des d'aleshores, aquest esdeveniment ha evolucionat, passant de convidar exclusivament grups musicals a incloure també altres formes de bestiari festiu i balls tradicionals.

La Mulassa dels Mestres del Gai Saber
La Mulassa dels Mestres del Gai Saber

La Mulassa de Mataró, que ocupa un lloc destacat en el Ball de Gitanes de la ciutat, és una figura eqüestre amb quatre potes, portada per dues persones. Les seves orelles de cavall recorden als Cavallistes que, en temps passats, participaven activament en el Ball de Gitanes de Mataró. Aquesta transformació ha aportat una dimensió festiva i social a la Mulassa, que va més enllà de les fronteres de Catalunya.

El Rebombori de la Mulassa es presenta com una expressió autèntica de la cultura i la tradició local, oferint als habitants de Mataró i als visitants una oportunitat única de participar en els esdeveniments del Carnestoltes amb entusiasme i alegria. Aquest esdeveniment inaugural marca el començament d'una setmana plena de celebracions que culminarà amb el Ball de Gitanes, omplint els carrers amb la vitalitat i la diversitat de la festa de Carnestoltes.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive