Cinema Kinépolis Mataró Parc
Cinema Kinépolis Mataró Parc

Cine a 2 euros pels jubilats a Kinépolis Mataró Parc

El Consell de Ministres ha donat llum verda a subvencionar les entrades de cine per a espectadors més grans de 65 anys cada dimarts a partir de juliol i fins a finals d'any

CAPGROS PATROCINIO
 


Aquest dimarts és el primer dia que les persones més de grans de 65 anys podran anar al cinema per dos euros. Aquest sector de la població podrà gaudir d’aquest preu reduït per anar al cinema aquest dia de la setmana fins a finals d’any. La iniciativa anunciada pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, costarà 10 milions d'euros.

A Catalunya, 76 cinemes s'han afegit al programa Cine Sénior: 50 a la demarcació de Barcelona, 11 a Tarragona, 8 a Girona i 7 a Lleida. Kinépolis Mataró Parc és una de les sales de la demarcació de Barcelona que participa en aquesta promoció.

Es podrà accedir al visionat d'una pel·lícula i les entrades només es podran expedir a les taquilles de les sales, amb identificació prèvia de la persona i l'acreditació de l'edat. El Ministeri de Cultura ha recomanat als cinemes que el dia en què els més grans de 65 anys puguin accedir a aquestes entrades sigui el dimarts, a excepció de les sales que no obren aquest dia de la setmana, que poden fer el descompte un altre dia.

La iniciativa i beneficiarà més de nou milions i mig de persones de més de 65 anys. El govern espanyol pagarà la diferència entre el preu ordinari i el preu reduït, amb un import màxim subvencionable de tres euros per entrada.

Pèrdua d'hàbit després de la pandèmia

L'objectiu de la iniciativa que ara es posa en marxa és fomentar el retorn a les sales de les persones grans, que són el públic a qui més li ha costat reprendre els hàbits després de la pandèmia.

Segons el ministeri, hi ha diferències notables d'assistència entre franges d'edat: si el 49,3% dels joves de 20 a 24 anys van anar almenys una vegada a l'any al cinema entre el 2021 i el 2022, aquest percentatge cau fins al 6% en la població de més edat.

Les mateixes dades apunten que aquest és un dels sectors culturals més afectats, encara ara, per la pandèmia. El sector compta, aproximadament, amb un 40% menys d'espectadors amb relació amb la mitjana del 2017 al 2019.

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive