Classes d'iniciació gratuïtes de Pitch & Putt
Classes d'iniciació gratuïtes de Pitch & Putt

Classes d'iniciació gratuïtes de Pitch & Putt: descobreix com aconseguir-les

21 camps de Pitch & Putt de Catalunya, entre ells tres del Maresme, permeten conèixer aquest popular esport de manera gratuïta

El Pitch and Putt és un esport molt popular a Catalunya, amb un nombre creixent de practicants que gaudeixen de l’aire lliure i de la natura en una versió més accessible del golf. Pel potencial que té i per com d'accessible és, però, podria tenir encara molts més adeptes. Per aquest motiu, la Federació catalana de Pitch and Putt impulsa la campanya ‘1000 classes gratis’, que es pot dur a terme a 21 camps de tota Catalunya, quatre dels quals situats al Maresme

L’objectiu d’aquesta promoció és donar a conèixer l’esport del Pitch and Putt, Ho fa oferint una classe gratuïta a un jugador novell amb l’objectiu que descobreixi l’esport i pugui fer la seva primera classe. En aquesta lliçó inaugural tècnics especialistes expliquen com agafar el pal, com es posiciona el cos i com s’executen els cops bàsics del Pitch and Putt.

Per inscriure's a les classes gratis i escollir camp cal clicar aquí

La campanya ha començat aquest mes d’abril i s’estén fins al 30 de maig, aprofitant el començament de temporada. Per accedir-hi només cal entrar a aquesta pàgina per poder inscriure’s a citada classe. En aquesta web es pot escollir el camp on fer la classe, entre els quals n’hi ha tres del Maresme: el Pitch & Putt Barelona-Teià, l’Escola de Golf i Pitch & Putt HCP1 de Sant Vicenç de Montalt, i el Pitch & Putt de Sant Cebrià de Vallalta.

Escpola de Golg HCP1 a Sant Vicenç de Montalt
L'escola HCP1 de Sant Vicenç de Montalt


Les claus del Pitch & Putt

El pitch and putt neix a Irlanda la primera meitat del segle XX. Té el seu origen en les colònies de vacances populars, on amants del golf arriben a construir petites rèpliques dels camps grans per satisfer la seva afició a aquest esport. El Pitch & Putt és un esport, per tant, amb orígens al golf però amb clars trets diferencials: terrenys de joc molt curts; 9 o 18 forats; sortides de superfícies artificials; i un sistema de handicap propi

L'objectiu de l'esport del Pitch & Putt és fer un recorregut de 18 forats en el menor nombre de cops fins a ficar la bola en cada un dels forats. Cada forat es pot fer en 3 cops i el total de 18 forats en 54. Els cops de més de 54 que es fan es diu que es fan sobre par i els de menys sota par.   

El cop de sortida té per objectiu deixar la bola prop del green (superfície on la gespa es més curta). En cas de deixar la bola al green, es jugarà amb el putt per ficar la bola al forat . En cas de no arribar al green es farà amb el xip amb l'objectiu de deixar la bola al green el més a prop possible del forat . L'objectiu es fer 3 cops (Par) o menys 2 cops (birdie) o 1 cop (hole in one).El handicap és el que mesura (puntuació) si un jugador és més bo que un altre. 

242010279 4493095107379368 117543963491703086 n

Pitch & Putt Barcelona Teià


Els avantatges de l’esport

Des de la Federació de Pitch & Putt destaquen com a avantatges d’aquest esport que es pot practicar a quasi qualsevol edat, des de nens fins a persones grans, i permet gaudir de la natura que envolta els camps. Els preus són molt assequibles, no es necessita llicència, no cal ser soci d'un club, té un temps de joc reduït (de dues a tres hores), els homes i dones competeixen junts i els camps són sostenibles, amb superfícies més petites que els camps de golf i que requereixen menys aigua que en els cas dels camps de pitch & putt del Maresme és regenerada, o sigui, ve d’una depuradora.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive