La Comissió de Festes del barri de Rocafonda ha aconseguit promoure més d’una trentena d’actes en tan sols tres dies, els que dura la festa popular del barri. Entre divendres 9 i diumenge 11 hi haurà un extens programa d’activitats de tot tipus i per a tots els públics, fruit de l’esforç d’un grup de gent “molt reduït però molt valent”, tal i com afirma Maira Ayuste, membre de la comissió. Els manca personal, fins al punt que enguany es van arribar a plantejar si fer la festa o no. “Però al final ens hi vam llençar de cap, perquè en teníem ganes i perquè la festa de Rocafonda té una història molt llarga al darrere”, destaca Ayuste.

Entre els actes programats, hi figura el pregó a càrrec del periodista mataroní Pep Andreu, el correfoc amb la colla Basilisc el divendres a la nit, que precedirà les clàssiques Havaneres amb el grup Barcarola. L’acte estrella del divendres serà el concert d’El Lunàtico, rumba pop des d’Andalusia que ja van ser l’any passat a la festa i van aconseguir un gran èxit. De cara a dissabte la carretera de Mata acollirà un mercat solidari, que anirà a benefici de la Fundació Sant Joaquim. La tarda serà per a la cercavila de gegants i capgrossos, just abans de l’espectacle de circ de la companyia resident a Mataró Cronopis. Els concerts de grups joves i el ball de festa amb l’orquestra Imperator serviran per cloure la jornada

El diumenge serà el dia amb més actes programats, com ara la cursa d’orientació o el “Matí divertit”, amb diversos tastets com ara un taller de conta-contes, un taller de pintura o un concurs de talent infantil. I a la tarda, el Fem Gresca, un dels clàssics de la festa que enguany canvia de format. Sevillanes, salsa i country precediran l’espetec final de la festa.