Canet de Mar compta amb un patrimoni arquitectònic modernista molt destacat, gràcies als diversos edificis que hi va construir un dels grans noms d’aquest moviment, Lluís Domènech i Montaner. Per celebrar-ho, cada mes de setembre el municipi celebra la Fira Mercat Modernista, que enguany arribarà a la seva 12a edició com un dels grans esdeveniments culturals del Maresme. Visitar Canet durant aquest cap de setmana, entre els dies 13 i 15 de setembre, és retrocedir a fa més d’un segle, en ple auge de l’arquitectura i l’estil modernista.

La festa té lloc del 13 al 15 de setembre i compta amb diverses rutes pels edificis més emblemàtics

La fira proposa un seguit d’actuacions d’activitats culturals, artístiques, lúdiques, infantils i gastronòmiques, d’espectacles, rutes, exposicions i conferències.

Entre les novetats d’enguany també hi figura la ruta modernista al cementiri de Canet, que compta amb panteons molt interessants. També hi haurà la “ruta íntima Lluís Domènech i Montaner’ que vol aprofundir en el vessant més humà i sentimental del personatge. O la ruta habitual pel patrimoni modernista canetenc, amb un total de 16 punts d’aturada, i pel patrimoni indià, amb una dotzena d’edificis, places i racons per descobrir.

Més enllà d’això, el menú habitual de cada any durant tot el cap de setmana. Cercaviles, Concerts, Tallers, parades d’artesans, gimcanes, titelles, visites teatralitzades, música, dansa, tastets i degustacions ompliran els carrers de Canet de Mar.

El cinema, fil conductor de la Fira d’enguany
El fil conductor d’enguany és ‘El cinema al modernisme’. Tal i com expliquen els organitzadors del certamen, durant aquella època el cinema va destacar per apartar-se del realisme, centrant-se en la subjectivitat i en la creació d’efectes visuals molt imaginatius. Per recuperar tot plegat, hi haurà l’exposició ‘Gran éxito! El cinema a l’època del Modernisme’, que reivindica la importància del setè art com un dels esdeveniments més destacats de l’època de Montaner, Gaudí i companyia. Ho fa a través de fotografies, anuncis i textos de l’època. Una de les figures protagonistes serà Segundo de Chomón, un dels directors pioners del cinema mut.