El festival Poesia i + acaba la seva 14ª edició aquest diumenge 14 de juliol amb un seguit d’espectacles concentrats a Caldes d’Estrac.

El concert de Clara Peya serà un dels moments més esperats de la jornada de divendres. La pianista i compositora torna al Poesia i + amb un nou treball, ‘Estómac’, un disc que combina els sons del jazz, el rap, el pop i l’electrònica per continuar amb un manifest feminista en què busca deconstruir la idea de l’amor romàntic. Abans, el festival reuneix en un recital, al pati de la Fundació Palau, els guanyadors de les tres darreres edicions del premi Francesc Garriga: Guillem Gavaldà, Maria Isern i Pol Guasch.

La Nit de Poetes, que es podrà veure el dissabte 13, és tot un clàssic del festival i, enguany, presenta una novetat important: incorpora l’occità i convida a la poetessa Aurélia Lassaque, que se sumarà als catalans Anna Gual i Andreu Subirats. Seguidament, es podrà gaudir d’una de les veus inconfusibles del panorama artístic català, Sílvia Bel i l’espectacle ‘Emparaulant la vida’, que és alhora un recital de poesia i un concert. Acompanyada per l’art flamenc de Juan Manuel Galeas al cant, Fran León al ‘cajón’ i la flauta travessera i José Santiago a la guitarra.

El festival es tanca diumenge 14 amb una proposta de l’artista Carlos Bunga que pretén fer descobrir el Parc de Can Muntanyà des d’una altra mirada. El final de festa anirà a càrrec de Rodrigo Cuevas, un músic que combina tradició i modernitat i que fa de la cultura local un poema d’abast universal. Serà l’estrena catalana del seu nou espectacle, ‘Trópico de Covadonga’.

Programa d'actes

Divendres - 12

 • Premi Francesc Garriga. A les 20h al pati de la Fundació Palau, recital a càrrec dels guanyadors de les tres darreres edicions d’aquest premi de poesia: Guillem Gavaldà, Maria Isern i Pol Guasch. Preu: gratuït.
 • “No crec en tu”. A les 21 al Parc de Can Muntanyà, lectura-concert basada en el “Cant espiritual” de Josep Palau i Fabre a càrrec de Josep Maria Balanyà i Odile Arqué. Preu: 15 € (inclou activitat següent).
 • Clara Peya. A les 22.30 al Parc de Can Muntanyà, concert de la pianista i compositora Clara Peya que presenta el seu nou treball, “Estómac”. Preu: 15 € (inclou activitat anterior).

Dissabte - 13

 • “Una veu que ve de lluny”. A les 18h a l’església del Carme (c/ de l’Estació, 11), improvisacions i sorpreses, timbres i emocions en un recital a càrrec de Mariona Sagarra. Preu gratuït.
 • Rosa Pou i Xavi Lloses. A les 20h al pati de la Fundació Palau, concert a càrrec de la Cantautora i poeta Rosa Pou acomopanyada de Xavi Lloses. Preu: gratuït.
 • Nit de poetes. A les 21 al Parc de Can Muntanyà, recital a càrrec d’ Anna Gual, Andreu Subirats i Aurélia Lassaque. Preu: 15 € (inclou activitat següent).
 • “Emparaulant la vida”. A les 22.30 al Parc de Can Muntanyà, recital de poesia-concert a càrrec de Sílvia Bel, amb l’acompanyament de Juan Manuel Galeas, Fran León i José Santiago. Preu: 15 € (inclou activitat anterior).

Diumenge - 14

 • “A de BrossA”. A les 18h a la Fundació Palau, espectacle familiar i participatiu a càrrec d’ Assumpta Mercader. Preu: gratuït.
 • “Palpitacions a la muntanya”. A les 20h al Parc de Can Muntanyà, l’artista Carlos Bunga, presenta una instal·lació que a través de la pintura, la dansa, la música, l’escultura, la performance i la poesia pretén fer descobrir el Parc des d’una altra mirada. Preu: gratuït.
 • Tarta Relena. A les 21 al Parc de Can Muntanyà, concert a càrrec del duo format per la Marta i l’Helena que presenten el seu darrer treball “Ora pro nobis”. Preu: 15 € (inclou activitat següent).
 • “Trópico de Covadonga”. A les 22.30 al Parc de Can Muntanyà, concert a càrrec de Rodrigo Cuevas, un músic que combina tradició i modernitat, irreverència i delicadesa. Preu: 15 € (inclou activitat anterior).