L’exposició “Espais recobrats. Els nous usos del patrimoni industrial català” s’inaugura el proper dijous 11 a les 19h a Can Marfà.

Dijous 11, a les 19h a Can Marfà (ptge. Can Marfà, 1), inauguració

Es tracta d’un projecte de l’arquitecte Ferran Pont i de la fotògrafa Teresa Llordés coproduït pel Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i la Fundació Antigues Caixes Catalanes, que fa un recorregut per les intervencions de reutilització del patrimoni industrial que s’han dut a terme al llarg de les últimes dècades a Catalunya. La mostra se centra en la capacitat dels espais industrials per ser reutilitzats en un ventall d’usos molt ampli i destaca la feina feta en el camp de la recuperació del patrimoni fabril a Catalunya des dels seus inicis fins a l’actualitat.

El procés iniciat a Catalunya amb la revolució industrial ha deixat un llegat d’edificis industrials i d’infraestructures molt important i divers. A finals dels anys seixanta i a la dècada dels setanta del segle XX, coincidint amb l’enderroc d’alguns edificis singulars, es pren consciència de la necessitat de preservar aquest patrimoni.

L’exposició presenta un repertori de formes d’abordar les intervencions de reutilització del patrimoni, que van des d’intervencions de gran transformació fins aquelles de caràcter minimalista.