Amb motiu del centenari del naixement del pintor Jaume Arenas i Clavell (Mataró, 1918-1983), Ca l’Arenas inaugura dues exposicions que ens apropen a l’obra i la trajectòria del carismàtic pintor mataroní.

Divendres 13, a les 19.30h a Ca l’Arenas (c/ Argentona, 64), inauguració

A la primera planta, “Colors d’aigua” mostra una selecció de l’obra d’en Jaume Arenas. Els diferents apartats temàtics: retrats, fantasies, mar i cel... Formen un univers artístic i personal creat pel pintor a partir de l’aquarel·la.

A la planta baixa, “Les Santes al mar” recull la història del periple de les imatges de les Santes de Jaume Arenas, amb fotografies, pel·lícules i documents que van des de l’any 1955, quan les va fer i es van submergir al mar, fins a l’actualitat. També es podrà veure una filmació del procés d’extracció de l’escultura del fons del mar.

Les Santes tornen al mar
El litoral mataroní té des del 1955 anys una escultura de les Santes submergida. Va ser una iniciativa duta a terme amb una obra de Jaume Arenas. Fa un any l’Ajuntament es va proposar construir una rèplica de bronze de l’escultura, ja que l’original presenta dificultats de manteniment. L’escultura, feta amb el motllo original, tornarà al seu lloc el 20 de juliol.