El projecte escènic documental Peiró42, produït per la cooperativa audiovisual mataronina Clack, es podrà veure aquest diumenge dia 28 a Barcelona. Serà a la sala Ovidi Montllor de l'Institut del Teatre, ubicat al barri de Sants-Montjuïc, on va néixer el sindicalista que després va viure a la capital del Maresme. 

L'espectacle, ideat el 2017 en commemoració de l'any Peiró, barreja intervencions teatrals, música i audiovisual. Compta amb la participació dels quaranta músics de l'Orquestra de Mataró, un cor de 30 cantaires creat expressament per a l'ocasió i del duet format per Borja Penalba i Mireia Vives, que han creat tres peces originals per a l'espectacle. Des d'un punt de vista escènic, s'hi poden veure intervencions de Jaume Amatller "Notxa", David Pruna i Izaskun Larrea, tots tres vinculats a l'Aula de Teatre de Mataró. Peiró42 sorgeix en el marc de la Comissió ciutadana creada amb motiu dels 75 anys de l'afusellament de l'anarcosindicalista i cooperativista Joan Peiró (1887-1942) i que formen unes quaranta entitats de la ciutat entre partits polítics, sindicats, grups de memòria històrica, cooperatives i associacions de veïns.  

També a Argentona, el 26 d'octubre

El dia 26, dos dies abans de la posada en escena a Barcelona, l'espectacle es podrà veure a La Sala d'Argentona, a 2/4 de 9 del vespre, s'hi inclou dins la cinquena setmana de la Memòria Històrica que la població maresmenca promou.