Una proposta vitalista, sana, amb una perspectiva tan lúdica com educativa i amb voluntat d’aproximar-se a la gent amb naturalitat. El festival Maresmerotica.cat, promogut pel productor de cinema eròtic Conrad Son, celebra el cap de setmana del 12 i el 13 de desembre la seva segona edició, incidint en la voluntat de viure el sexe i l’erotisme lluny de tòpics truculents. “El pit i cuixa és un reclam, però cal anar més enllà de l’striptease i de pujar a l’escenari perquè et baixin els pantalons”, va explicar Son ahir dimecres a Mataró en la presentació del festival, que tindrà lloc a les poblacions de Vilassar de Mar, Vilassar de Dalt i Premià de Dalt.

Les discoteques She i Baobab seran la seu dels espectacles més destacats, amb dues nits que comptaran amb passi de models amb disfresses eròtiques, la presentació del portal youbraga.com o un show de massatges mediterranis, entre d’altres. La resta d’activitats es faran al bar de copes Hemisferi Sud de Vilassar de Dalt (una sessió de tuppersex a càrrec de Tu sexto sentido) i la societat cultural Sant Jaume de Premià de Dalt, on es passarà la pel·lícula La memòria dels peixos, de Conrad Son, i es projectaran virtualment les fotos de l’edició anterior de Maresmerotica.cat

Segons el promotor del festival, Conrad Son, el Maresmerotica és 'volgudament petit i localista' i té com a objectius la informació, la formació, l'entreteniment i la prevenció sexual. "Cal poder parlar de sexe amb normalitat", va explicar. Per Son, el sexe és una opció d'entreteniment molt més vàlida que la de jugar als videojocs i, per tant, considera que cal educar els més joves perquè tinguin pràctiques segures. En aquest sentit, el regidor de Cultura de Premià de Dalt, Sebastià Pujol, està convençut que el festival eròtic és una "aposta sana' que tindrà una gran acceptació entre la ciutadania". "Premià de Dalt és una mica més normal perquè considera normal que es pugui parlar obertament de sexe", va afegir durant la presentació la directora del cineclub Sant Jaume, Emma Escolano.