“Memorias. Tracce di una guerra civile” és el títol del documental que es projectarà el proper divendres 17 a les 19.30h a Can Marfà, en el marc de l’exposició “Més enllà de les trinxeres (1936-1939). Fotografies d’Alec Wainman”.

Divendres 17, a les 19h a Can Marfà (ptge, Can Marfà, 1). Preu: gratuït

El documental segueix les traces de tres antifeixistes italians que van participar en la guerra civil espanyola: Leo, Orazio i Giordano Bruno. Al llarg de 53 minuts es podran reviure les vivències d’aquests tres brigadistes que esdevenen, en sentit positiu, un pretext per anar més enllà: l’herència i les contradiccions de la memòria, els seus conflictes, els perills de l’oblit i els antídots per l’oblit; els valors de l’antifeixisme i la seva actualitat.

Tot seguit hi haurà un col·loqui al voltant de les Brigades Internacionals, la lluita antifeixista i la memòria històrica que comptarà amb la participació de Francesco Corsi, director del documental, Eduard Amouroux, secretari de l’Amical de les Brigades Internacionals, i Juli Cuéllar, historiador, i que serà moderat per la també historiadora Maria Salicrú-Maltas.