Els Capgrossos de Mataró no van fallar amb la seva cita amb la Diada de l'Onze de Setembre. Aquest dimecres van actuar al Born Centre Cultural, a Barcelona, en el marc de la 'Diada de 1714' que la colla Jove de Barcelona organitza cada any. S'actua just davant del Mercat del Born, on hi ha el jaciment arqueològic i el memorial de la Barcelona de 1714 on abans de la diada les colles hi alcen uns pilars. 

Els Capgrossos hi van mostrar un bon estat de forma, així que queda clar que es prendran el que queda de setembre com una mena de període d'acceleració castellera. El 3 de 8 de la segona ronda va ser la reestrena –el primer d'aquest segon tram de temporada– de la jornada i va anar acompanyat pel 4 de 8 i la torre de 7. La primera 'clàssica de 8' del segon tram, fet que la converteix en la millor diada feta després de les vacances estivals.

Aquest cap de setmana no hi ha actuació castellera pels Capgrossos, que han de descansar abans d'una segona meitat de setembre que ha de ser frenètica a assaig i a plaça. En els propers dies la colla llançarà la campanya de mobilització per la cita del Mercadal a Reus el 5 d'octubre, en la que serà l'actuació més important d'aquest any. Per arribar-hi, els Capgrossos hauran d'anar entrant marxes a Esplugues, el Prat i Lleida. A la colla se li gira feina!