La fusta: l’alternativa sostenible, resistent i certifica...
La fusta: l’alternativa sostenible, resistent i certifica...

La fusta: l’alternativa sostenible, resistent i certificada en matèria d’habitatge

A Vive la Madera són venedors del principal grup europeu de tots els materials de fusta d’arbre madur i responen a la creixent demanda de la construcció i equipaments per a exterior

En pocs anys, la fusta ha guanyat un gran pes en el món de l’habitatge passant de material accessori a totalment protagonista. Les raons són variades: des de l’estètica a l’ecologia, passant per l’eficiència energètica, la millora dels materials i tractaments i la investigació i avenços. També per raons econòmiques. Entre unes i altres, la fusta pot ser una alternativa vàlida però, com és obvi: no tota la fusta sinó la més escaient en cada cas. Qui pot aconsellar el millor material? Vive la Madera.

Vive la Madera és la marca de referència al Maresme i comarques de Barcelona en venta tant al major com al menor. Un gran magatzem al polígon del Cros, a Argentona, perfectament connectat, amb showroom, venda, assessorament tècnic, servei post-venda i més de 600 referències amb bona part del millor producte de fusta del mercat. La seva principal virtut és que són punt de distribució oficial del grup francès Piveteaubois, firma de categoria Champions en tot el referent a la fusta.

Vive la Madera

Vive la Madera

“Nosaltres som venedors de Piveteaubois, som venedors i productors, això ens fa conèixer perfectament el mercat. Som els mateixos des d’anar a buscar l’arbre al bosc fins a la venda. Coneixem el producte, la història de l’arbre, les seves característiques, quan es va taller, com s’ha tractat i gràcies a això podem respondre a cada necessitat oferint solucions amb la màxima garantia”, explica Aleix Requena, responsable d'operacions de Vive la Madera.

 

La fusta és segura i ecològicament sostenible

A Vive la Madera, tant professionals com particulars hi poden trobar tot el que necessiten per equipar o reformar el seu jardí. El catàleg és extens i molt difícil de resumir, però toquen des de construcció a piscines, mobles, jardineria i casetes per terrassa i jardí, elements de paisatgísme, tanques, accessoris. Per interior i també per exterior, òbviament. Perquè si un procés ha acompanyat la progressiva posta de moda de la fusta com un material molt aconsellable en matèria de jardí i habitatge, aquest és el de rebatre dubtes o recances que potser podien ser lògiques fa anys però que amb els materials i coneixement de professionals com Vive la Madera no tenen cap sentit.

Vive la Madera

El magatzem garanteix la sortida de més de 600 referències

“La fusta, tal i com la coneixem i la tractem avui en dia, és un material de primera molt resistent. Nosaltres apliquem un tractament que en garanteix la durabilitat i resistència més enllà dels 20 anys. És un requisit legal, sí, però nosaltres doblem la quantitat d’aquest tractament per metre cúbic de fusta per assegurar aquesta xifra d’anys garantuits i perquè condicionants propis de la nostra zona com la humitat i la proximitat del mar no vagin en contra de les capacitats del material”, reflexiona Requena. 

L’aposta pels exteriors, una constant

Des de Vive la Madera estant, les tendències en matèria d’habitatge i llar dels darrers temps es noten i molt. Ja s’ha escrit i comentat que d’ençà de la Covid i els confinaments, les apostes pels exteriors, les terrasses, els patis i els jardins són la tònica dominant: la gent valora l’espai a l’aire lliure i busca habitatges o fer reformes per millorar casa seva en aquest sentit. “La gent s’ha estat molt més a casa, ha notat que la seva terrassa, jardí o pati podria millorar i de cara a l’estiu busca tenir-lo al seu gust”. Aquestes setmanes de primavera tot el referent a tarimes, piscines de fusta, jardineria, pèrgoles i mobiliari exterior és del més demandat a l’establiment maresmenc.

La gent busca fusta pels exteriors

Els exteriors, un dels àmbits més buscats

El compromís ambiental, garantit

Un altre motiu de pes per confiar en la fusta (i concretament, en distribuïdors oficials i segellats de fusta de qualitat) és l’ecològic. Perquè per contra del discurs simplista que utilitzar aquest material suposa la mort d’arbres, treballar amb els estàndards ecològics de Vive la Madera suposa una aposta sostenible per l’eficiència i la regeneració forestal. Els arbres que es tallen per a ser tractats i esdevenir els materials i accessoris de la botiga no són arbres escollits de qualsevol manera. 

A Vive la Madera treballen amb el certificat PEFC que avala la sostenibilitat dels seus materials. “Treballem amb fustes de boscos que ja han madurat i han cobert el seu cicle, que ja no ajuden al medi ambient i que per tant es tallen i es replanta l’espècie. Els arbres fins als 100 anys absorbeixen diòxid de carboni però a partir d’aquesta edat fan el revés, pel que tallar-los optimitza ambientalment l’entorn. Amb el segell PEFC treballem amb arbre madur i garantim la rendibilitat ecològica de tallar aquell arbre i canviar-lo per un de jove”. La consciència ambiental, tan necessària, s’estimula amb l’aposta per la fusta. I cada cop més consumidors compromesos busquen precisament aquesta garantia.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive