Perruqueria Praxedes, el primer dia de desconfinament. Foto: R.Gallofré
Perruqueria Praxedes, el primer dia de desconfinament. Foto: R.Gallofré

Comerç, perruqueries i l’hostaleria de Mataró es reactiven amb moltes restriccions

Aquesta setmana les limitacions d'aforament i de servei són molt estrictes, i encara no està clar que l'11 de maig s'entri en una nova fase

Des del 4 de maig passat determinats comerços i serveis que tenien l’activitat suspesa a causa de la crisi sanitària del coronavirus han pogut obrir de nou al públic, dins de l’anomenada fase 0 de la desescalada. Però aquesta reactivació de l’activitat del comerç i de l’hosteleria, així com ara perruqueries i centres d'estètica, serveis d'arranjaments i reparacions, i similars, es fa encara sota diverses restriccions i amb una normativa d’ús força estricta. Bona part de la mateixa es mantindrà però altres àmbits es flexibilitzaran a partir de dilluns dia 11 si Mataró i el Maresme entren en la fase 1, quelcom que encara no està confirmat. La consellera de Salut, Alba Vergés, afirmava ahir dimarts que Barcelona i els municipis de l'entorn poden endarrerir-se en aquest sentit.

Durant aquests dies ha calgut demanar cita prèvia, cosa que teòricament deixarà de ser obligatori a partir de dilluns, però sí que es manté l’aforament màxim del 30%, i una distància mínima de dos metres entre clients. Aquesta primera setmana tan sols es podia recollir al local productes demanats per telèfon o Internet, quelcom que seguirà sent recomanable però no obligatori en la fase 1. Es mantenen els requisits de neteja i desinfecció dels llocs de treball, amb gel hidroalcohòlic a l’entrada dels establiments. 

Entre les normes vigents, destaca que el desplaçament per a comprar s’ha de fer únicament dins el municipi de residència, amb l’excepció que el servei o producte no estigui  disponible en el mateix. Els establiments hauran de preveure una franja horària especifica per a la gent gran, que haurà de coincidir amb les franges en les quals poden sortir al carrer, de 10 a 12 h i de 19 a 20 h.

Les perruqueries tornen a la feina

Els establiments de perruqueria i estètica van reprenent la seva activitat però amb moltes mesures de prevenció per evitar qualsevol possibilitat de contagi de coronavirus. Els clients poden demanar cita prèvia (obligatòria encara) per tractaments de perruqueria i d’estètica facial i corporal. Durant els darrers dies, salons de perruqueria, estètica i barberies han estat preparant els seus centres per complir amb els protocols d’higiene que marca l’administració i així poder atendre els clients amb total garantia.

Perruqueria Praxedes, desconfinament coronavirus. Foto: R.Gallofré

Entre les noves mesures s’intensifiquen les tasques de neteja i desinfecció, els treballadors i els clients han de comptar amb materials de protecció com mascaretes i després de cada servei s’higienitzen tots els materials utilitzats. “La volta a la feina s’ha esperat amb optimisme, ja que en la majoria de perruqueries hi ha una llarga llista d’espera”, comuniquen des del gremi. 

Bars i restaurants, a l’expectativa

Durant aquesta fase 0 els restaurants i bars han pogut continuar produint menjar per emportar.  els clients el poden anar a recollir-lo després de fer la comanda, però en cap cas consumir a l’establiment. Si entra en vigor la fase 1, el principal canvi serà l’obertura de terrasses, amb una limitació del 50% de les taules permeses, i encara no es podrà consumir a l’interior. 

La Piccola Pizzeria, desconfinament coronavirus. Foto: R.Gallofré

La Piccola Pizzeria de Mataro

Des del gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme demanen als ajuntaments de la comarca que s’impliquin i els ajudin adoptant una sèrie de mesures un cop es comenci la tornada cap a la nova normalitat. Es prega “desencallar de forma immediata l’atorgament de llicències d’establiments i terrasses”, així com realitzar campanyes de promoció per recuperar i començar a captar nous clients. Quant a les terrasses, les peticions per fer que la reactivació del sector sigui més fàcil passen per rebaixes en l’ocupació de la via pública, ampliar l’espai d’ocupació de la via pública durant el 2020 incrementar el nombre de taules a terrasses que ho demanin i disminuir la pressió sobre els establiments el que resta de l’any, tant a nivell administratiu, com d’inspeccions.

 

Les claus

  • La fase 0, en vigor actualment, permet acudir als establiments amb cita prèvia

  • Els restaurants només poden fer servei a domicili i comandes, però esperen obrir les terrasses el dia 11

  • L’aforament als establiments és molt limitat; distància mínima de 2 metres entre clients

  • Es reclamen fortes mesures de seguretat i higiene a complir en tots els locals

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive