Una edició anterior del campus Xnèrgic. Foto: R.Gallofré
Una edició anterior del campus Xnèrgic. Foto: R.Gallofré

Xnergic: el campus d’estiu que desperta vocacions tecnològiques

El Tecnocampus organitza una nova edició del Campus amb un complet programa de tallers presencials per fer atractiva la tecnologia als més joves i despertar vocacions

Des del 2013 que no falla a la cita i la seva importància i influència van a més cada any. El TecnoCampus Mataró-Maresme impulsa ewnguany una nova edició del campus d'estiu Xnergic, projecte de sensibilització i foment de les vocacions tecnològiques. S’adreça a nois i noies de 12 a 18 anys, als quals acosta la tecnologia d’una manera amena entre el 29 de juny i el 24 de juliol.

“La idea del campus és la mateixa des del seu inicis: fa anys que es repeteix: alumnes del grau preparen projectes i tallers perquè els cursin estudiants pre-universitaris, buscant despertar-los el cuquet per la tecnologia”. explica Marco Antonio Rodríguez, el responsable d’Xnergic. En certa manera, el campus d’estiu connecta els actuals universitaris que hi fan de monitors amb els que ho volen i poder ser en el futur, és la pedrera dels estudis associats a la tecnologia que imparteix la universitat mataronina.

Campus Xnergic. Foto: R.Gallofré

En aquesta edició, la programació inclou tota mena de tallers setmanals pels que les inscripcions fa setmanes que són obertes i no val a badar, perquè la demanda de places és alta. Hi haurà programes de: construcció d’un joc de plataformes amb Unity3D, tacats de tinta (tints termocròmics), disseny de roba 3D amb Marvelous Designer, creació d’un món de fantasia amb Unreal Engine, curs de disseny de mods per a Minecraft, construcció d’un videojoc FPS en Unity3D, modelatge i escultura digital amb Maya entre d’altres. Cada setmana de tallers té capacitat per entre 30 i 40 alumnes, aproximadament. Tota la informació es pot consultar a la web del campus. 

Un projecte “rodó”

Les persones vinculades a Xnergic, sigui com alumnes o monitors, tenen com a característica comuna l’entusiasme envers aquest  projecte. “Hi ha casos d’actuals estudiants de grau que van ser alumnes del campus i tenen moltes ganes de seguir-hi vinculats i per això fan de monitors”. Si el 2013 el TecnoCampus va ser pioner en un campus dedicat a la tecnologia i la robòtica, ara veu com hi ha programes similars en diferents punts de Catalunya inspirats en el cas mataroní. Xnergic, a més, mai és igual que l’any anterior: “Preparar el campu és com una bogeria bona, tot un repte d’equip, l’equip de monitors és com si juguéssim buscant cosres noves i la preparació ja és divertida perquè contínuament fem I+D”, explica Rodríguez.

Campus Xnergic. Foto: R.Gallofré

El professor universitari assegura que els tallers d’Xnergic volen demostrar que “hi ha moltes formes de treballar la tecnologia” i assegura que és ideal “per aquells joves que tenen ganes d’aprendre i passar-ho bé, perquè aquí aprenem jugant”. En contra del que es pugui pensar, molts perfils d’alumnes -alguns que hi repeteixen inscripció any rere any- no són els d’experts vocacionals en la matèria: “Hi ha també fent de perfil menys tecnològic, que valora el campus perquè li permet explorar altres formes de ser i relacionar-se”, assegura el professor. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive