Can Sisternes
Can Sisternes

capgros.com

Visites guiades als edificis mataronins de Puig i Cadafalch

La 7a edició de les 48 hores Open Puig i Cadafalch es dediquen aquest any inevitablement a la figura de l’il·lustre arquitecte mataroní en el 150è aniversari del seu naixement.

La cita vol donar a conèixer el patrimoni arquitectònic de Mataró, les seves característiques i particularitats, i acostar-lo a la ciutadania; així com fer evident el potencial del patrimoni com a element de dinamització i posada en valor de la ciutat. Aquest esdeveniment anual ha adoptat el nom de l’il·lustre arquitecte mataroní, pioner en la reivindicació i restauració de monuments a Catalunya.

Enguany, amb el lema “Puig i Cadafalch, 150 anys. Mataró: inici i final de trajecte” es proposa acostar la figura i obra de l’arquitecte des d’una òptica diferent, vinculada a la ciutat, a la seva gent i als moments vitals del personatge. Tot i que el gruix principal de l’obra de Josep Puig i Cadafalch com a arquitecte es troba fora de Mataró, la ciutat conserva les primeres i les últimes actuacions arquitectòniques de la seva trajectòria professional.

La 7a edició de les 48 hores Open Puig i Cadafalch, organitzada per l’Ajuntament amb el patrocini d’Aigües de Mataró, proposa fer per lliure dos itineraris, un per les obres primerenques i l’altre per les darreres intervencions. En total s’ofereixen cinc visites guiades durant el cap de setmana del 25 i 26 de novembre. Les visites de dissabte 25 tractaran sobre els inicis de Puig i Cadafalch més enllà de la seva tasca com a arquitecte municipal, associats a la feina d’arquitecte privat al servei d’una arquitectura domèstica i d’autor. Com a contrapunt, les visites de diumenge 26 permetran tractar sobre el seus treballs finals, vinculats a la recuperació del patrimoni religiós malmès pels estralls de la Guerra Civil, una arquitectura gairebé anònima i al servei d’una col·lectivitat.

Visites guiades

Dissabte - 25

De 10 a 11.30 h / Visita guiada
Can Sisternes (c. de Sant Simó, 17): Can Sisternes petita i casal familiar

De 12 a 13.30 h / Visita guiada
La casa Coll i Regàs des del pati (c. d’Argentona,55)

18.30 h Visita guiada a l’exposició Josep Puig i Cadafalch: visió, identitats, cosmopolitisme. A càrrec de la Dra. Lucila Mallart, comissària de l’exposició
Can Serra-Museu de Mataró (El Carreró, 17)

Diumenge - 26

De 10 a 12 h / Visita guiada
Basílica de Santa Maria (plaça de Santa Maria,1): Altars i capelles i espai sotacoberta de la nau central

De 12.10 a 13.30 h /Visita guiada
Convent de les Caputxines (L’Esplanada, 59): Església del convent i claustre interior

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive