La cavalcada reial manté el mateix recorregut i les mateixes carrosses de sempre no impedeixen que els Reis d’Orient siguin d’autèntic conte a la ciutat. L’edició per part de l’IMAC del conte Ja venen, ja venen, escrit pels mataronins Lola Casas i Francesc Chiva, és la principal novetat del pas dels Reis per Mataró aquest dilluns, dia 5. El conte, que s’ha repartit entre els escolars del primer cicle de primària, està il·lustrat per Carmen Queralt amb tècnica de col·lage i vol contribuir a augmentar la màgia dels dies que envolten l'arribada de Ses Majestats i de la identitat local pròpia de la cavalcada, basada en la singularitat de les seves carrosses. Casas i Chiva, a més, han ajudat enguany als Reis d’Orient a escriure el discurs que dirigiran als infants el dia 5 des de l’Ajuntament, en finalitzar la cavalcada.
Més enllà d’això, però, la comitiva reial no presenta pràcticament cap novetat. Les carrosses de la cavalcada, (els Carters, el Tren, el Tramvia, l’Avió, el Vaixell, els Arlequins, la Blancaneus, l’Oca, Egipte, les Joguines i les dels tres Reis) segueixen amb el procés de renovacions tècniques dels darrers anys. En aquesta ocasió, li ha tocat al Iceberg. Tots els elements decoratius s'han instal·lat a sobre d'una plataforma per millorar la seguretat, la mobilitat i el bon funcionament. El recorregut tornarà a començar a la plaça de Puerto Rico i prendrà el circuit de rondes fins a endinsar-se al centre i acabar a la plaça de l’Ajuntament, des d’on els reis Blanc, Ros i Negre dirigiran el seu tradicional discurs.
Durant tot el recorregut, les carrosses oficials repartiran 2.700 kg de caramels sense gluten. A més, s’ha demanat que facin el mateix les entitats que conformaran el primer sector de la cavalcada, que enguany seran l’ONCE, l’Associació de Veïns de Pla d’en Boet, els Armats, la Colla Gegantera Iris de l’escola Balmes, l’Associació de Veïns de la Cornisa, la Penya Bètica, la Casa d’Andalusia i la Germandad de Nuestra Senyora del Rocio. Per segon any consecutiu, els discursos de l'alcalde i dels Reis d'Orient es podran veure en directe en una pantalla situada a la plaça de l'Ajuntament, en la qual també apareixerà la traducció de les paraules en llenguatge per a sords-muds. A La Rambla es reservarà un espai perquè les persones amb minusvalia física puguin veure còmodament la cavalcada.
Com en els anys anteriors, s’espera que aproximadament unes 70.000 persones vegin el recorregut, que és un dels actes més multitudinaris de l’any a la ciutat. La cavalcada és possible gràcies a les prop de 600 persones que s’impliquen en la seva organització i celebració. Entre les entitats i col·lectius que hi participen hi figuren Sala Cabañes, les Associacions de Veïns de Cirera, de Pla d'en Boet, de Vista Alegre i de Cerdanyola, la Colla Castellera Capgrossos de Mataró, el Col·lectiu d'Africans, equips de suport, Voluntaris Pel Futur i Radioaficionats.
Dilluns, dia 5. A partir de 2/4 de 6 de la tarda des de plaça de Puerto Rico
-
Comentaris