Una imatge de la mostra de Dimarts del Llimoner. Foto: Fundació Iluro
Una imatge de la mostra de Dimarts del Llimoner. Foto: Fundació Iluro

Un viatge pels 25 anys dels Dimarts del Llimoner

L'Ateneu reuneix una cinquantena de peces d'aquest col·lectiu, vital en les arts plàstiques mataronines durant el darrer quart de segle

L'Ateneu de la Fundació Iluro acull des del passat 20 de març l'exposició commemorativa dels 25 anys de trajectòria artística i social del col·lectiu “Els Dimarts del Llimoner”. La mostra està conformada per un totla de 53 peces d'una trentena d'artistes, entre els quals hi figuren noms tan destacats com Pepe Novellas, Rovira Brull, Pere Viada, Ricard Jordà, 'Pal', o Raúl Capitani. Al seu costat també hi ha cartells, fulletons, catàlegs, poemaris i fotografia d'aquest quart de segle de vida d'una de les entitats que més ha fet per les arts plàstiques a Mataró.

Els Dimarts del Llimoner va néixer l'any 1992, en format de tertúlia integrada per un acolla d'amics aficionats a la pintura i a la poesia que es reunien a un local del carrer Massevà per fer-hi recitals, concerts i exposicions.  Un any més tard van passar a anomenar-se “Els Dimarts del Llimoner”. En formaven part noms com Carlos Soriano, Manuel Patricio, Manuel Contreras, Salva Soler, Pepe Novellas, Joan Font Illamola “Foni”, Artur Palomer “Pal”, Josep M. Rovira Brull, Raúl Capitani, Pere Viada, Ricard Jordà i Miguel F. Benítez. Al llarg dels anys, el col•lectiu ha comptat amb múltiples col·laboracions d’artistes, poetes i músics que han participat en les seves propostes.

Un itinerari per la seva trajectòria

La mostra fa un itinerari per les principals exposicions col·lectives organitzades pel grup: Flamenco, Non Serviam. Els Dimonis del Llimoner, El Casament i El Buit. També fa referència a l’activitat desenvolupada al carrer Sant Pere Més Alt, en una primera etapa (a finals dels anys 60, moment en el qual es van conèixer alguns dels seus membres) i en una segona (2002-2012). L'exposició es podrà visitar-se fins el 29 d’abril a l’Ateneu de la Fundació Iluro, estarà acompanyada de diverses activitats complementàries com són un recital poètic, el 27 de març a les 19.30 h; un concert, el dimarts 3 d’abril a les 19.30 h i la presentació del catàleg de l’exposició, el 17 d’abril a les 19.30 h. 
 

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive