Una escena de Somorrostro
Una escena de Somorrostro

V. B.

Un homenatge a la Barcelona multicultural

La companyia Trànsit dóna el tret de sortida a una nova temporada de teatre i dansa del Monumental amb l'obra Somorrostro

L’art com a motor contra l’oblit, com a arma per preservar l’esperit d’una identitat perduda. Aquesta és la idea subjacent de Somorrostro, el darrer muntatge de la companyia Trànsit, resident a Mataró, que dóna el tret de sortida aquest dissabte, dia 5, a una nova Temporada estable de teatre i dansa del Monumental. L’obra pren el nom del barri de Somorrostro de la Barceloneta dels anys 50, un poble de barraques amagat en el teixit barceloní, habitat per ciutadans immigrants en situació de forta penúria, del qual van sorgir grans expressions artístiques com la de l’excepcional bailaora Carmen Amaya. El barri, com tots els poblats de barraques barcelonins, va ser enderrocat, i tota la cultura que d’ell en sortia, fruit de les condicions tan peculiars de l’urbanisme i de la gent que l’habitava, també va desaparèixer. Però la identitat i l’esperit que n’emanava encara es pot recuperar a través de l’expressió artística. Aquest és el repte que s’han proposat des de Trànsit. Somorrostro es va poder veure a finals de l’estiu passat al teatre Romea de Barcelona, juntament amb un espectacle més purament flamenc, Paso distinto, de la mateixa companyia mataronina.

Somorrostro és un nou pas endavant de Trànsit, fundada per Maria Rovira a Mataró l’any 1985. La seva trajectòria acumula una vintena d’obres, entre les quals destaquen coreografies com El Joc, Mandala, o Trans 20. Després de tenir seu a Barcelona i de diverses estades de Rovira a l’estranger, Trànsit es va convertir en companyia resident a Mataró l’any 2006. Des de llavors ha presentat obres com El Salt de Nijinsky, Les Dones de Shakespeare o Dèsir, que encara manté en gira juntament amb Somorrostro. La música d’aquests darrers espectacles, inclòs el que presenten al Monumental, ha anat a càrrec de Javier Gamazo, que també ha creat les partitures d’obres de directors com Calixto Bieito o Magda Puyo.

Com és habitual, els espectadors podran conèixer més secrets de l’obra en l’activitat “un cafè amb...”, dues hores abans del muntatge. En aquest cas la xerrada comptarà amb Maria Rovira i el ballarí Daniel Rosado, a més del propi Javier Gamazo.

Dissabte, dia 5. A les 9 del vespre al teatre Monumental. A les 7 de la tarda, 'Un cafè amb...' al mateix teatre

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive