Marcos Fáundez

Tecnocampus atrau talent per a Mataró

Tot sovint parlem d’atraure talent pensant en la seva incorporació a les nostres empreses i evitant que se’n vagin a d’altres llocs. No necessàriament ha de ser així. De vegades basten accions molt més senzilles com oferir un entorn per a donar a conèixer la tasca de totes aquelles persones que dia a dia treballen per a oferir-nos un món millor i més entenedor per a tots nosaltres. De fet, molt probablement, una de les assignatures pendents de la societat sigui donar el reconeixement que mereixen els investigadors de primera línia del nostre país.

El Tecnocampus està obert a donar la paraula a personalitats rellevants del món de la ciència com per exemple l’Antonio Vergara i la Pilar Ruiz. En el cas de l’Antonio va ser tot un plaer descobrir les seves activitats a l’ITER gràcies a una entrevista a la secció mataronins pel món del diari Capgròs. Fa poc el vam convidar a visitar les nostres instal·lacions i analitzar les possibilitats de futures col·laboracions i conferències impartides per ell. Per a aquells més aliens al món de la ciència cal dir que l’ITER és probablement el tercer projecte més car de tota la humanitat (el primer és l’estació espacial internacional), i té com a objectiu el perfeccionament de la fusió nuclear com a font d’energia per a finalitats pacífiques.

En el cas de la catedràtica Pilar Ruiz el contacte va venir de la mà d’un dels patrons de la Fundació Tecnocampus. Es tracta de la codescobridora de l’acceleració i l’expansió de l’univers i és autora d’innumerables treballs científics, alguns d’ells publicats a les prestigioses revistes Science i Nature. Segons un estudi publicat per La Vanguardia, va ser la segona autora més citada a Catalunya en el període 1996-2006.

Els investigadors principals que van detectar per primera vegada l’acceleració de l’expansió de l’univers, als anys noranta, van ser guardonats amb el Premi Nobel de Física 2011. Un dels guardonats és el Dr. Saul Perlmutter, del Lawrence Berkeley National Laboratory de la Universitat de Califòrnia, als Estats Units. Perlmutter és el cap de l’equip internacional Supernova Cosmology Project, del qual és membre la Dra. M. Pilar Ruiz, investigadora de l’Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona (ICCUB) i professora del Departament d’Astronomia i Meteorologia de la UB.

El proper 28 de juny a les 19h tindrem la oportunitat de poder escoltar la Pilar Ruiz al Tecnocampus en un llenguatge divulgatiu i entenedor per al públic en general. Òbviament tots els lectors de Capgròs hi són convidats. No tots els dies tenim la sort de poder presentar científics de la seva vàlua. Reservin per tant, les seves agendes.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive