capgros.com

‘Super-Rawal’: el xoc de cultures del barri barceloní

L'obra està intepretada, en part, per actors amateurs

Un grup de joves es troben cada tarda en una placeta del barri del Raval per passar una tarda sense fer res més que fumar i beure unes cerveses que compren al petit supermercat paquistanès de la cantonada. No saben què fer en la vida; viuen en un barri conflictiu, que perd les arrels i conviuen amb immigrants procedents de països i cultures molt diferents que s'intenten obrir camí amb molta més energia que ells. Són joves exposats a l'enderroc de la memòria i a l'especulació salvatge. L'arribada d'en Chino, un antic veí del barri, ara convertit en estrella del pop, farà que res sigui com abans. El seu món –el barri del Raval– es desmembra davant dels ulls incrèduls d'uns joves sense futur: Bibi, Chus, Sílvia, Sito, Chino, Fernan, Jordi...

Super-Rawal no és una obra de teatre amb un procés convencional. A partir de l'obra SubUrbia, de l'autor i actor nord-americà Eric Bogosian, els autors de l'adaptació han fet viatjar els personatges fins al Raval i han buscat una realitat molt propera on el públic pugui veure's reflectit. Els personatges de l'obra són fidels retrats de la gent que viu pels carrers d'aquesta zona de Barcelona que tan profundament ha canviat durant els últims anys. Parlen com ells, tenen les seves inquietuds i viuen immersos en aquest polèmic xoc de cultures que s'ha produït al Raval. En paraules de Marc Martínez, el director, «Super-Rawal és una obra que parla de l'enfrontament d'uns joves a la demolició de la memòria, a l'especulació i a la globalització salvatge».

La interculturalitat o la solidaritat entre els amics són alguns dels temes de què parla l'obra. Apareixen actors com Musta o Paketo, immigrants d'altres parts del món que reflexionen sobre la seva condició i la seva lluita diària per entendre les seves pròpies identitats. L'obra està interpretada en part per actors amateurs, com Mehroz Arif, un magrebí de disset anys.

Dissabte dia 7 • A les 10 de la nit al Teatre Monumental. Preu: 15,80 euros (platea) i 12,60 euros (amfiteatre).

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive