La Policia Local de Mataró davant de La Selva Cafè a la plaça de la Peixateria
La Policia Local de Mataró davant de La Selva Cafè a la plaça de la Peixateria

Tercer robatori en un any al bar de la Peixateria de Mataró

Els propietaris de La Selva Cafè lamenten que són una víctima fàcil i que els robatoris a establiments del casc antic de Mataró són "una constant"

La Selva Cafè, ubicat a l'emblemàtica Plaça de la Peixateria de Mataró, va patir la matinada de dilluns un robatori amb força. Es tracta del tercer en tan sols un any, i els propietaris asseguren que no són pas un fet aïllat, ja que "cada dos per tres" hi ha robatoris similars a establiments del centre de la ciutat.

Segons explica Sergi Valiente, copropietari de l'establiment, l'últim robatori es va produir a les 6 de la matinada de dilluns passat, dia 1 de maig. El lladre o grup de lladres va fer palanca fins rebentar la porta i va accedir a l'interior de l'establiment. Com que han estat objecte de robatoris anteriors, els seus gestors ja no hi deixen res de valor, així que tan sols se'n van poder endur tres telèfons mòbils que utilitzen els cambrers per prendre nota de les comandes. 

La Selva Cafè és una concessió municipal, ja que es troba a l'edifici de la Peixateria, un immoble propietat per l'Ajuntament que es caracteritza per tenir bona part de la façana vidriada. Aquest fet, segons lamenten els gestors de l'establiment, és un imant per als lladres. "Passen per aquí i veuen que fent una mica de trencadissa ja són dins, ho troben molt fàcil", lamenta Valiente, que reclama al consistori que prengui algun tipus de mesura de seguretat per reforçar l'edifici, cosa que ells com a gestors de la concessió no tenen permís per fer. L'edifici forma part del catàleg del patrimoni arquitectònic amb el màxim nivell de protecció. 

La gestió de La Selva Cafè va canviar de mans al novembre de 2021. L'anterior propietari també va patir un seguit de robatoris, que va derivar en un conflicte obert amb un grup de joves que solia rondar el casc antic de Mataró i que havia protagonitzat diversos altercats i fets violents. "Nosaltres no tenim cap problema amb ningú en concret, però som un objectiu massa fàcil", lamenten els propietaris actuals. Una problemàtica que, segons ells mateixos, és comuna en molts establiments del centre. "Fa poc van entrar a una botiga de roba del costat, fa uns mesos a un altre lloc... és una constant", critiquen. "La sensació és que ningú fa res per evitar el que està passant i que no interessa fer-ho". 

Comentaris (11)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive