Policia Local en una imatge d'arxiu
Notícies relacionades
Policia Local en una imatge d'arxiu

Sis delinqüents multireincidents detinguts a Mataró

Les detencions són fruit de quatre setmanes de patrulles conjuntes de Policia Local i Mossos a "punts calents" de Mataró, que també han permès decomissar drogues i armes

Un total de sis delinqüents multireincidents, alguns d'ells amb almenys mitja dotzena d'antecedents, han estat detinguts a Mataró durant les primeres setmanes de funcionament de les noves patrulles conjuntes motoritzades de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. Almenys dos d'ells han ingressat a presó arran d'aquestes actuacions.

Aquesta és una de les dades més rellevants del balanç que s'ha presentat aquest dimecres, dia 1 de febrer, en la celebració de la Junta Local de Seguretat de Mataró, que ha reunit a l'Ajuntament representants dels diferents cossos policials que actuen a la ciutat. La trobada s'ha celebrat tan sols un mes i mig després de l'anterior, llavors presidida pel Conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, on es va presentar el dispositiu conjunt de Policia Local i Mossos en forma de patrulles motoritzades als "punts calents" de Mataró en matèria de seguretat.

Tots els detinguts són fruit d'identificacions als carrers per part de Policia i Mossos

La junta d'aquest dimecres ha servit per fer un primer balanç d'aquestes actuacions, que s'han dut a terme durant quatre setmanes. Les patrulles mixtes han detingut sis persones amb múltiples antecedents, totes elles amb ordres judicials pendents. Segons detallen des de Mossos d'Esquadra, en la seva majoria són persones de molt pocs recursos econòmics que acumulen delictes de diferent tipologia, des de robatoris a vehicles a furts, passant per robatoris a domicilis. La majoria d'ells comporten penes baixes, de manera que no solen ingressar a presó. L'alta reincidència d'alguns d'ells. però (n'hi ha amb més de sis antecedents en un sol any) ha permès que aquesta nova detenció acabés comportant que el jutge els dictaminés presó

Les principals dades

 • Sis delinqüents multireincidents detinguts en 4 setmanes de patrullatge conjunt de Policia Local i Mossos
 • 500 persones identificades en "punts calents" en matèria de seguretat a Mataró
 • 90 intervencions de substàncies estupefaents
 • 10 objectes perillosos intervinguts (bats de beisbol, punys americans, navalles...)
 • Alguns dels detinguts tenen més de mitja dotzena d'antecedents
Policia Local i Mossos a l'Estació de Mataro

Policia Local i Mossos a l'Estació de Mataro, en una patrulla conjunta. Foto: Ajuntament

A banda, les patrulles conjuntes de Policia Local i Mossos han dut a terme un total de 500 identificacions preventives, que també han comportat 90 intervencions de substàncies estupefaents i 10 d'objectes perillosos com ara bats de beisbol, punys americans o armes blanques. Aquestes patrulles estan formades per quatre agents motoritzats, dos de cada cos policial, que treballen de manera intensiva sobre aquells espais públics més conflictius, per identificar persones de perfil delictiu. 

Tal i com van explicar el conseller Elena al novembre, l'objectiu d'aquestes patrulles conjuntes és "fer pressió sobre els delinqüents", de cara a millorar la seguretat a la ciutat. Les patrulles són en vehicles a motor amb l'objectiu de guanyar presència i agilitat. Les patrulles han actuat en espais de la ciutat considerats conflictius, com són els entorns de l'estació de Rodalies i els barris de Cerdanyola i Rocafonda. 

Bote assegura que els dispositius conjunts tenen "un impacte positiu" a la ciutat

En acabar la Junta Local de Seguretat, l'alcalde de Mataró, David Bote, ha afirmat que les noves patrulle conjuntes estan "perseguint i engarjolant delinqüents multireincidents", quelcom que està tenint "un impacte positiu" en matèria de seguretat a la ciutat. La lluita contra la multirreincidència està sent un cavall de batalla al consistori, després que les dades hagin posat de manifest que un gruix important dels delictes a la ciutat són comesos per persones amb antecedents per delictes similars. En aquest sentit, el Director General dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, ha destacat el "bon balanç" d'aquestes primeres setmanes, que mostren la "bona col·laboració" entre Mossos i Policia Local de Mataró. 

 

Comentaris (16)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive