Sancionen 4 locals de Mataró per oferir catximbes amb tabac
Sancionen 4 locals de Mataró per oferir catximbes amb tabac

Sancionen 4 locals de Mataró per oferir catximbes amb tabac

L'Ajuntament de Mataró imposarà multes de més de 3.000 euros als locals per incomplir amb la llei del tabac i amb la normativa que regula aquests establiments

L’Ajuntament de Mataró ha sancionat un total de quatre establiments de la ciutat que oferien catximbes amb tabac, quelcom que està expressament prohibit. Les sancions per aquests locals han estat de 3.250 euros, segons estableix el regim de locals d'espectacles públics i activitats recreatives.

Segons ha informat el consistori, les infraccions van ser detectades durant les inspeccions realitzades per la Policia Local a locals d'oci nocturn de la ciutat. Dos d'ells es troben al polígon del Pla d'en Boet, un tercer al barri de l'Eixample i el darrer als entorns de la Ronda de Països Catalans. Els agents van comprovar que s'hi oferia consum de tabac en pipes d'aigua, la modalitat que es coneix popularment com a catximbes o xixes. En tots els casos el preparat contenia tabac, segons van detectar els policies, malgrat que se solen presentar com a productes innocus i, en teoria, consumir a partir de productes derivats d'altres herbes. 

D'aquesta manera, els locals incorren en l'incompliment de la Llei de regulació dels espectacles públics i les activitas recreatives. El règim sancionador tipifica aquest incompliment com una falta greu que s’ha sancionat amb una multa de 3.250 €. A banda, també han infringit la Llei del Tabac, que prohibeix fumar a l’interior de locals de restauració i oci i també el subministrament de tabac a menors. L’Ajuntament, a més, ha posat els fets en coneixement de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, ja que la competència per incomplir aquesta norma és de la Generalitat.

La Policia Local duu a terme de manera periòdica inspeccions a locals d'oci i discoteques, uns operatius on el cos policial vigila el compliment de la llicència atorgada, aforaments, consum i venda de tabac, l’accés de menors i els horaris de tancament. És habitual que els controls es facin amb altres cossos com ara els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. En els darrers 12 anys s'han dut a terme 21 d'aquestes inspeccions períodiques, a més de 12 dispositius policials de seguretat preventiva a la zona d'oci nocturn del Pla d'en Boet, les nits del cap de setmana, un sector que genera força problemes de seguretat i civisme a la ciutat. 

A banda, el consistori també duu a terme inspeccions conjuntes amb serveis municipals com ara Llicència, Activitats, Salut Pública o Protecció Civil, com a mínim un cop l'any, on s'inspeccionen tota mena d'aspectes en aquests locals d'oci nocturn per garantir que disposen de tots els permisos i compleixen la normativa en matèria de seguretat, emergències, higiene i salubritat. També es revisa que disposin de documentació obligatòria com la memòria de seguretat o el projecte d’activitats.

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive