Dos dels gossos rescatats a Mataró. Foto: SOS Animals Catalunya
Dos dels gossos rescatats a Mataró. Foto: SOS Animals Catalunya

Rescaten tres pastors alemanys en condicions "inhumanes" al barri de Cirera de Mataró

La Policia Local i el departament de Benestar Animal van procedir al rescat dels gossos arran de la denúncia de SOS Animals Catalunya, que assegura que patien pallisses constants

La Policia Local de Mataró i l'’Oficina de Tinença Responsable i Benestar Animall'Ajuntament van procedir a rescatar tres gossos que vivien en condicions "dramàtiques i inhumanes" en una casa de la ciutat. Ho van fer arran d'una denúncia de l'entitat SOS Animals Catalunya.

Segons ha informat l'organització a través de les xarxes socials, SOS Animals Catalunya va rebre per diverses vies les denúncies veïnals de la situació que patien tres pastors alemanys en un immoble del barri de Cirera de Mataró. Segons aquestes denúncies, els tres gossos "estaven sotmesos a pallisses constants per part del seu propietari, lligats a un pati interior amb una corda sense poder moure's i sense poder sortir al carrer". 

Arran d'aquestes informacions, SOS Animals Catalunya van informar dimecres, dia 26, al matí l’Oficina de Tinença Responsable i Benestar Animal, la qual va activar el protocol que es correspon en aquests casos previst per l'Ordenança de tinença d'animals de companyia de la ciutat.

Segons informa l'entitat, cap a les 12.30h del mateix dimecres membres del citat departament, acompanyat d'agents de la Policia Local de Mataró, van iniciar el rescat dels animals.Aquests han estat lliurats a la Protectora de Mataró, que es farà càrrec de la seva cura. 

Des de SOS Animals Catalunya celebren haver pogut dur a terme el rescat en tan sols 24 hores després d'haver rebut les denúncies. A més, agraeixen a Benestar Animal i la Policia Local el treball realitzat per a fer-ho possible. L'entitat animalista ha dut a terme al llarg dels darrers anys accions similars a aquesta a Mataró i al Maresme, després de detectar que animals de companyia, principalment gossos, vivien en condicions que la pròpia ordenança que regula aquets àmbit a Mataró tipifica com a il·legals. 

Més casos en la darrera setmana

Des de l'Ajuntament no han donat detalls sobre el cas concret de Cirera però sí que han assenyalat que no ha estat l'únic en els darrers dies. Segons fonts municipals, l’Oficina de Tinença Responsable i Benestar Animal i la Policia Local han actuat conjuntament durant la darrera setmana en 4 casos de presumpta mala tinença d'animals, que han acabat amb la intervenció de 6 gossos que s’han traslladat al Centre d’Acollida d’Animals Domèstics ubicat a Cal Pilé. Aquestes actuacions s’han produït arran d'avisos de ciutadans i d'entitats animalistes.

 

Comentaris (17)

Montserrat Fa 4 mesos
Que el lliguin a ell de la mateixa manera i q també l'apallissin
Laura Fa 4 mesos
Penes de pressó pels maltractadors d'animals i que es publiqui la cara d'aquest salvatje perque tothom conegui la cara d'aquest dimoni.
Isabel Fa 4 mesos
Gràcies a les persones que ho van denunciar. I als propietaris un seguimen perquè no tinguin més animals al seu avats. També una multa elevada per la seva crueltat emvers els animals. quinq pena de societat que no té respecta a res.
Eloi Fa 4 mesos
Seria interessant veure, de totes aquestes persones tan defensores dels animals, les queixes que llurs veïns tenen de les molèsties que els seus animals generen. Riuríem una estona de la hipocresia.
Carmen Escamez Fa 4 mesos
No se puede permitir ese maltrato
Margarida Fa 4 mesos
Gràcies a les persones que denuncien aquests fets. Mica en mica serem "sàpiens" de veritat!
Pastors alemanys? Fa 4 mesos
I què hi feien a Mataró tants pastors d'Alemanya?
Josep Fa 4 mesos
Terripla. La maldat es Sempra Present amb els animals presumtament racionals. Veterinaris denuncieu aquets fets. Gràcies sempre... Gràcies als implicats per tindra cura .
Anonimo Fa 4 mesos
I la persona maltratadora una fuerte multa i dos años de trabajos sociales en la protectora.
Angel Garcia Fa 4 mesos
Espero i desitjo, que aquest tres pastors alemanys, trobin el carinyo i l'afecte, que la mala persona que els tenia no els hi he donat, i que aquest personatge rebi una bona sanció, perquè aprengui que en aquesta vida les persones i els animals convivim junts, i no podem maltractar cap animal pel nostre gust, per tant lo dit vull pensar que la justícia, posarà aquest personatge en el seu puesto

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive