Dos dels gossos rescatats a Mataró. Foto: SOS Animals Catalunya
Dos dels gossos rescatats a Mataró. Foto: SOS Animals Catalunya

Rescaten tres pastors alemanys en condicions "inhumanes" al barri de Cirera de Mataró

La Policia Local i el departament de Benestar Animal van procedir al rescat dels gossos arran de la denúncia de SOS Animals Catalunya, que assegura que patien pallisses constants

La Policia Local de Mataró i l'’Oficina de Tinença Responsable i Benestar Animall'Ajuntament van procedir a rescatar tres gossos que vivien en condicions "dramàtiques i inhumanes" en una casa de la ciutat. Ho van fer arran d'una denúncia de l'entitat SOS Animals Catalunya.

Segons ha informat l'organització a través de les xarxes socials, SOS Animals Catalunya va rebre per diverses vies les denúncies veïnals de la situació que patien tres pastors alemanys en un immoble del barri de Cirera de Mataró. Segons aquestes denúncies, els tres gossos "estaven sotmesos a pallisses constants per part del seu propietari, lligats a un pati interior amb una corda sense poder moure's i sense poder sortir al carrer". 

Arran d'aquestes informacions, SOS Animals Catalunya van informar dimecres, dia 26, al matí l’Oficina de Tinença Responsable i Benestar Animal, la qual va activar el protocol que es correspon en aquests casos previst per l'Ordenança de tinença d'animals de companyia de la ciutat.

Segons informa l'entitat, cap a les 12.30h del mateix dimecres membres del citat departament, acompanyat d'agents de la Policia Local de Mataró, van iniciar el rescat dels animals.Aquests han estat lliurats a la Protectora de Mataró, que es farà càrrec de la seva cura. 

Des de SOS Animals Catalunya celebren haver pogut dur a terme el rescat en tan sols 24 hores després d'haver rebut les denúncies. A més, agraeixen a Benestar Animal i la Policia Local el treball realitzat per a fer-ho possible. L'entitat animalista ha dut a terme al llarg dels darrers anys accions similars a aquesta a Mataró i al Maresme, després de detectar que animals de companyia, principalment gossos, vivien en condicions que la pròpia ordenança que regula aquets àmbit a Mataró tipifica com a il·legals. 

Més casos en la darrera setmana

Des de l'Ajuntament no han donat detalls sobre el cas concret de Cirera però sí que han assenyalat que no ha estat l'únic en els darrers dies. Segons fonts municipals, l’Oficina de Tinença Responsable i Benestar Animal i la Policia Local han actuat conjuntament durant la darrera setmana en 4 casos de presumpta mala tinença d'animals, que han acabat amb la intervenció de 6 gossos que s’han traslladat al Centre d’Acollida d’Animals Domèstics ubicat a Cal Pilé. Aquestes actuacions s’han produït arran d'avisos de ciutadans i d'entitats animalistes.

 

Comentaris (25)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive